Toprağın öyküsü 13. Kez yazıldı

Toprağın öyküsü 13. Kez yazıldı
Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun kapanış töreni yapıldı. Başkan Ataç, “Sempozyum seçkinlerin değil, halkın etkinliğidir” dedi.Törenin ardından gerçekleşen...


Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun kapanış töreni yapıldı. Başkan Ataç, “Sempozyum seçkinlerin değil, halkın etkinliğidir” dedi.Törenin ardından gerçekleşen konserde sahneye çıkan Mehmet Erdem ise Eskişehirlilere muhteşem bir gece yaşattı.

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 13.’sü 2-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, düzenlenen kapanış töreni ile son buldu.
Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlenen kapanış törenine, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı ömer Zeydan, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri, sempozyuma katılan sanatçılar ve asistanları, sponsor firmaların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
“TüRKİYE ADINA BU GüZELLİKLER İçİN TEŞEKKüR EDİYORUM”
Törende sempozyuma katılan sanatçılar adına bir konuşma yapan Yasemin Yarol, “15 gündür Eskişehir’deyiz ve bu muhteşem sempozyumun bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Sevgili Ahmet Başkan, yaklaşık 20 yıl öncesinde göreve gelmiş ve o tarihten bugüne kent için ne yapabileceğini düşünmüş. Enerjisi ile Eskişehir için harika şeyler yapmaya devam ediyor.” dedi.
“BENZERİ OLMAYAN BİR ETKİNLİK”
Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sanat Danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner ise konuşmasında, “Benzeri olmayan bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Sempozyum, kendisi bir yapıt, çıkan eserleri sosyal alanlarda sergiliyoruz. Bu sene ile birlikte sempozyumumuzun eser sayısı yaklaşık olarak 200’e ulaştı. Eskişehir’deki bu koleksiyon, dünyada benzeri olmayan bir birikim, bir kültür hazinesi.” diye konuştu.
“GüZEL İŞLER ORTAYA çIKIYOR”
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise 13.’sü düzenlenen sempozyuma katkı verenlere teşekkür ettiği konuşmasında, “Bu sempozyum 2001 yılından bu güne süren bir dostluk. Sempozyumun bütününe baktığınızda da müthiş bir imece görürsünüz. Bu ikisi bir araya geldiğinde ise gerçekten güzel işler ortaya çıkıyor. Şehir sanat ile buluşursa, insanlarımızın da bakış açısı değişiyor, daha vicdanlı insanlar oluyoruz.” diye konuştu.
“SEçKİNLERİN DEĞİL HALKIN SEMPOZYUMU”
Başkan Ataç konuşmasının devamında sempozyumun halka mal olduğunu vurgulayarak, “Hep söylüyorum; Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, seçkinlerin değil, halkımızın sempozyumudur. Zaten işin içinde halkımız olmasaydı, bu sempozyumun 13.’sünü düzenlemiş olamazdık. Bu sempozyuma yaklaşık 650 çocuğumuz dahil olarak çocuk atölyelerine katıldı. Bugün bizim için hem sevinçli hem de hüzünlü bir gün. 15 gün boyunca devam eden bu sempozyum bizim bir düğünümüz, bayramımız oldu ve bugün de sona eriyor. 13 sempozyumdur sanatçılarımız, asistanlarımız ve belediye çalışanlarımız ile bu özel organizasyonu başarıyoruz. Diliyorum bundan sonraki tüm sempozyumlarımız aynı başarı ile gerçekleşir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Prof. Bilgehan Uzuner, 13. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu anısına Semih Kaplan’ın bir eserini sanatçılar adına Başkan Ataç’a takdim etti. Programda daha sonra sanatçılara, sponsorlara ve asistanlara plaketleri sunuldu ve hatıra fotoğrafları çektirildi.
MEHMET ERDEM YüREKLERİ ISITTI
Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında düzenlenen son konser ise kapanış töreninin ardından Cassaba Modern açık otopark alanında gerçekleşti.
Türk müziğinin sevilen ismi Mehmet Erdem, Cassaba Modern’in katkıları ile sempozyumun kapanış konserinde sahneye çıktı. Katılımın ücretsiz olduğu konsere Eskişehirli müzikseverlerin ilgisi yoğun oldu. Erdem serin havada yürekleri ısıttığı konserinde “Bir Elmanın Yarısı”, “Sensiz Ben Olamam”, “Acıyı Sevmek Olur mu?”, “Herkes Aynı Hayatta”, “Olur O Zaman” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Konser alanını dolduran Eskişehirliler de Erdem’e hep bir ağızdan eşlik etti.
Başkan Ataç’ın, Mehmet Erdem’e isminin yazılı olduğu Eskişehirspor forması ve çiçek takdim ettiği konser, coşku ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.