"Yasalar çarpık kentleşme yolunu açıyor"

“Yasalar çarpık kentleşme yolunu açıyor”
  TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, 19 Eylül ‘TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma’ günü ve 19 Eylül İş Bırakma Eyleminin 40’ıncı yıl dönümü nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Grup...

 


 


TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, 19 Eylül ‘TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma’ günü ve 19 Eylül İş Bırakma Eyleminin 40’ıncı yıl dönümü nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.


 


Grup adına basın açıklamasını okuyan İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, siyasi iktidarın mesleklerine yönelik uygulamalarını eleştirdi.


Siyasal iktidarın karar ve uygulamalarının, meslektaşlarını olduğu kadar meslek alanlarını ve mesleki faaliyetlerinden faydalanan halkı da olumsuz etkilediğini dile getiren Aykanat, “Bilime ve tekniğe aykırı olarak çıkarılan yasalar ve yapılan mevzuat değişiklikleri nedeniyle halkın iyi ve güvenli mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı hizmeti alması engellenmektedir. Bu durumun toplumumuza maliyeti daha güvensiz yapılar, daha fazla yıkım ve daha çarpık bir kentleşmedir” dedi.


Mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki hak ve çıkarlarını korumanın aslında tüm toplumun geleceğini korumak olduğunu vurgulayan Aykanat, “çünkü bizim meslek alanımız, toplumun ortak yaşamının üretimini ve devamlılığını sağlamaktadır. Bizler bu anlayışla mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkarken ülkemizin ve toplumumuzun ortak geleceğine de sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.