Mahkeme kararına alkışlı destek

Mahkeme kararına alkışlı destek
3 Kişinin öldürüldüğü cinayet davasında yargılanan 4 sanık hakkında rekor ceza verildi.  Maktullerin yakınları, mahkeme kararını alkışlayarak, “Adalet yerini buldu” sloganları attı. 3.Ağır Ceza Mahkemesinde Görülen...







3 Kişinin öldürüldüğü cinayet davasında yargılanan 4 sanık hakkında rekor ceza verildi.  Maktullerin yakınları, mahkeme kararını alkışlayarak, “Adalet yerini buldu” sloganları attı.


 


3.Ağır Ceza Mahkemesinde Görülen çiftlik Cinayeti Davasında tutuklu sanıklardan, Serdar S., Erman ç., Mustafa B., ile Duran B. “Kasten adam öldürme” suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


çifteler ilçesindeki bir çiftlik evinde Efrahim Yıldız (43), Sedat çam(43) ve Seçkin Kantir’i (42) ellerini iple bağlayıp dövdükten sonra tabanca ile öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan çiftlik sahibi Serdar S.,(31) ile çalışanları Duran B., (68),Erman ç., (33) ve Mustafa B., (29) yargılanmaları sona erdi.


3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar, taraf avukatları ile maktul yakınları hazır bulundu.


Daha önceki duruşmalarda verdiği ifadenin geçerli olduğunu söyleyen sanık Serdar Sarıtepe son savunmasında cinnet geçirdiğini söyledi. 3 kişiyi kendisinin öldürdüğünü itiraf eden sanık Serdar S., “Olay günü çiftliğime geldiler. Ben 30 yaşıma kadar hiçbir karakola ya da mahkemeye gitmedim. Bugüne kadar hep şerefim ve namusumla çalıştım. Kimsenin malına zarar vermedim. Para içinde insan öldürecek bir kişi değilim. çiftliğime geldiklerinde bana aşağılayıcı sözler sarf ettiler, ağır hakaret ve küfürlerine maruz kaldım. Tahrik altında cinayetleri işledim. Cinnet geçirdim. Bu olayın yaşandığı için çok üzülüyorum. Bizim yerimiz cezaevi değildi. Olayın tek sorumlusu benim yanımda çalışanların ve benim gibi tutuklu olanların hiçbir suçu yok. Maktullerin parasını da gasp etmedim. Beni dolandırmışlardı. Efrahim’in bana karşı sarf ettiği hakaretlere dayanamadım. ”dedi.


Diğer tutuklu sanıklarda yaptıkları son savunmalarında suçsuz olduklarını ifade ederek beraatlarını talep etti.


MüEBBET HAPİS CEZASI


Sanık ifadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklardan Sedat S.,yi 3 kişiyi ‘öldürmek’ suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, ’yağma’ suçundan 3 kez 14 yıl,’ mala zarar vermek’ suçundan 2 yıl 2’şer ay, Mustafa B.’yi,3 kişiyi ‘öldürmek ’suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, ’yağma’ suçundan 3 kez 14 yıl,’ mala zarar vermek ’suçundan 2’yıl 2’şer ay hapis, Duran B.’yi 3 kişiyi ‘öldürmek’ suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet,’ yağma’ suçundan 3 kez 14 yıl,’ mala zarar vermek’ suçundan 2’yıl 2’şer ay, Erman ç’yi,3 kişiyi ‘öldürmek’ suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis,’yağma’ suçundan 3 kez 14 yıl, ‘mala zarar vermek’ suçundan 2 yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı.


ALKIŞLARLA SALONU TERK ETTİLER


3 kişinin öldürüldüğü cinayet davasını izlemeye gelen maktul yakınları mahkeme heyetinin verdiği kararı açıklamasının ardından alkışlarla heyete teşekkür ederek “Adalet yerini buldu” şeklinde slogan atarak duruşma salonundan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.