Hayvancılığın nabzı Tepebaşı'nda tutuldu

Hayvancılığın nabzı Tepebaşı’nda tutuldu
Tepebaşı Belediyesi’nin katkıları ile 55 üretici ve 712 küçükbaş hayvanın katılımı ile gerçekleştirilen 4. Geleneksel Küçükbaş Çoban Festivali sona erdi. 25 bini aşkın vatandaşın ziyaret ettiği festivalde, küçükbaş...


Tepebaşı Belediyesi’nin katkıları ile 55 üretici ve 712 küçükbaş hayvanın katılımı ile gerçekleştirilen 4. Geleneksel Küçükbaş çoban Festivali sona erdi. 25 bini aşkın vatandaşın ziyaret ettiği festivalde, küçükbaş hayvancılığın nabzı tutuldu.

Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 5-6 Ekim tarihleri arasında, 55 üreticinin 712 adet küçükbaş hayvanı ile gerçekleştirilen Geleneksel 4. Küçükbaş çoban Festivali sona erdi.
Uluönder Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen festivali, 25 bini aşkın vatandaş tarafından ziyaret edildi. öte yandan gerçekleştirilen ırk sergileri, forumlar, güzellik yarışmaları gibi etkinliklerin yanı sıra Prof. Dr. İhsan Soysal, Prof. Dr. Alper Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa Oğan ve Prof. Dr. Alper önenç, üreticilere küçükbaş yetiştiriciliği ırkları hakkında önemli bilgiler verdi.
çok sayıda çoban, hayvan üreticisi, hayvansever, veteriner ve hayvancılık sektörü temsilcisini bir araya getiren festivalden dolayı memnuniyetini ifade eden üreticiler, Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür etti.
“BöYLE DESTEKLERE İHTİYAç VAR”
Manisa’nın Salihli ilçesinden baba-oğul küçükbaş yetiştiriciliği yapan Murat Şen ve oğlu 13 yaşındaki Berat Şen, festivalde Sönmez ırkını tanıttı. Murat Şen, “Festivali çok verimli bulduk daha da yaygınlaşması gerektiğini düşünüyorum. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin böyle desteklere ihtiyacı var. Ben Sayın Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyorum, ülke genelindeki diğer belediye başkanlarına da örnek olmasını diliyorum. Yerli ırkların tanıtılması gerçekten çok önemli. Bizim yetiştirdiğimiz Sönmez ırkı da çok verimli bir ırk. 13 ayda 2 kez doğum yapabilme, ikiz, üçüz, dördüz doğum yapabilme, 2-3 litre süt verebilme, 100 günde 40 kg ağırlığa ulaşabilme kabiliyetlerine sahip. Bu meslek kuşaktan kuşağa aktarılmalı. Ben de oğlum ile birlikte bu işi yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.
13’LüK çOBAN BABA MESLEĞİNİ SüRDüRECEK
Baba mesleği olan çobanlığı sürdürme niyetinde olan 13 yaşındaki Berat Şen ise Türkiye’nin et ihtiyacını, küçükbaş hayvancılığın karşılayabileceğine inanıyor. Şen, “Bu festivaldeki tek Sönmez ırkı bizim hayvanımız, tanıtım yapıyoruz. Sönmez ırkı hayvancılıkta çok verimli bir ırk. Şu anda Türkiye’de Sönmez yetiştiren sadece 5 çiftlik var. Daha da yaygınlaşırsa, Türkiye’nin et ihtiyacını karşılayabileceğini düşünüyorum. Babamın mesleğini seviyorum ve devam ettirmek istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.