"Vicdanımız sızlıyor!"

“Vicdanımız sızlıyor!”
Polis aracının çarpması sonucu ölen gencin annesi, 24 Bin Lira ceza kararına gözyaşlarına boğularak tepki gösterdi. Acılı aile adliye çıkışında; “Bir canın bedeli 24 Bin Lira ceza mı olur?” Vicdanımız sızlıyor”...


Polis aracının çarpması sonucu ölen gencin annesi, 24 Bin Lira ceza kararına gözyaşlarına boğularak tepki gösterdi. Acılı aile adliye çıkışında; “Bir canın bedeli 24 Bin Lira ceza mı olur?” Vicdanımız sızlıyor” dedi.

Bundan 7 yıl önce Eskişehir’de Halk Caddesi üzerinde meydana gelen ve bir gencin hayatını kaybettiği trafik kazası dava dosyası yeniden açıldı.

Kazaya sebebiyet verdiği iddiasıyla daha önceden hakkında “Taksirle Adam öldürmek” suçundan dava açılan sanık polis Bülent O. yeniden hakim karşısına çıktı.
Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık, maktul yakınları ile taraf avukatları katıldı. İstinaf Mahkemesinden dönen karar gereği yeniden açılan davada mahkeme başkanı daha önceden verilen hapis cezasını 4’yıla indirdi. Mahkeme, bu kararı da 24 bin 300 TL para cezasına çevirdi.
BİR CANIN BEDELİ BU MU?
Alınan karadan sonra adliye sarayı önünde açıklamada bulunan baba Volkan Topçu, “Yargıtay’ın verdiği karar ile suçlu polisi kurtarma aşamasına gidildi. Verilen karar, ailenin hukuka güvenini vicdanları yaralar şekilde ortadan kaldırmaya dönmüştür. Yargıtay,”Polisin Yargılama İzni Almadığı” gerekçesiyle bozdu. “Hapis Cezasının Uzun Sürelide Olsa Para Cezasına çevrilebileceği” gerekçesiyle ikinci defa bozarak sonucu bu aşamaya getirdiler.” şeklinde tepkisini dile getirdi. Genç yaşta çocuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan gözü yaşlı anne İsmihan Topçuda “7 yıldır benim yüreğim yanıyor. Verdikleri karar ise vicdanımız sızlatıyor. Bir can’ın bedeli bu kadar mı?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.