Anadolu Üniversitesi yeni döneme 'merhaba' dedi

Anadolu Üniversitesi yeni döneme ‘merhaba’ dedi
 Anadolu Üniversitesinin 2019-2020 akademik yıl açılışı, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı’nın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.Anadolu Üniversitesi 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış töreni,...





 Anadolu üniversitesinin 2019-2020 akademik yıl açılışı, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı’nın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.


Anadolu üniversitesi 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış töreni, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Anadolu üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Opera ve Bale Salonu’nda devam eden törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversitenin tanıtım filmi izlendi. Törene, Yunus Arıncı’nın yanı sıra Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan çomaklı, Vali Yardımcıları Bekir Şahin Tütüncü ve Aslan Avşarbey, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Eskişehir Osmangazi üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, rektör yardımcıları, Anadolu üniversitesi senato ve yönetim kurulu üyeleri, daire başkanları ve öğretim elemanları katılım gösterdi.
"URAYSİM'in rayları 2020'de döşeniyor"
Açılışta konuşan Anadolu üniversitesi Rektörü Şafak Ertan çomaklı, üniversite olarak ilk hedeflerinin öğrencileri topluma faydalı olacak bir şekilde eğitmek olduğunu dile getirdi. çomaklı, “üniversite olarak ilk hedefimiz öğrencilerimiz eğitmek. Ailelerin bize teslim ettiği çocukları buradan entelektüel bilgi birikimiyle onları okutup, eğitip topluma faydalı olacak şekilde buradan göndermek bizim birinci hedefimiz. Bunun için de barınması, yemeği, derslikler bizim için oldukça kritik bir konuyu ifade ediyor. Anadolu üniversitesi olarak Cumhurbaşkanımızın da ifade etmiş olduğu rafa kalkmış URAYSİM Projesini canlandırdık. Bunu tekrar kalkınma planına dahil ederek gelecek yatırım döneminde Eskişehir ve Türkiye’ye katkı sağlamak üzere planlamasını yaptık. Allah nasip ederse 2020’de raylarını döşüyor olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.