DİSK BİRLEŞİK METAL-İŞ'DE TEK ADAYLI KONGRE

DİSK BİRLEŞİK METAL-İŞ’DE TEK ADAYLI KONGRE
DİSK Birleşik Metal İş’in 4’üncü olağan genel kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Ala Park’ta yapılan genel kurula tek liste ile katılan mevcut başkan Ahmet Arı yeniden seçilerek güven tazeledi. Kongrede gerçekleştirdiği...

DİSK Birleşik Metal İş’in 4’üncü olağan genel kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Ala Park’ta yapılan genel kurula tek liste ile katılan mevcut başkan Ahmet Arı yeniden seçilerek güven tazeledi.
Kongrede gerçekleştirdiği konuşmada işçilerin sorunu gündeme geldi.
“MUTFAKTA YANGIN BüYüYOR”
DİSK Birleşik Metal İş Şube Başkanı Ahmet Arı, işçiler olarak bakıldığı zaman baskıların olduğu zor bir dönemden geçtiklerini söyledi.
Ekonomik krizin derinleştiğine vurgu yapan Arı, “Krizin ortaya çıkardığı tüm sorunlar biz işçi sınıfının sırtına yıkılmak isteniyor. İşsizlik artıyor. Devlet geçtiğimiz hafta işsizlik oranını yüzde 14 oranında açıkladı. En az 8 milyon işsiz var. Ve bu sayı her geçen gün artıyor” dedi.
Hayat pahalılığı ile baş edilemez duruma geldiğini de aktaran Arı, “İşçiler bundan önceki yıllara göre çok daha zor geçiniyor. İşçinin enflasyonu TüİK’in açıkladığı rakamların çok üzerinde. İşçilerin mutfağında yangın büyüyor” şeklinde konuştu.
“OLAĞAN üSTü ZAMANLAR
YAŞIYORUZ”
DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Adnan Serdaroğlu ise burasının 4 yıl boyunca yapılan çalışmaların hesabını verdikleri yer olduğunu belirtti.
Şubelerinin en önemli toplantısının bu olduğuna dikkat çeken Serdaroğlu, “Onun için bu toplantıya özen göstereceğiz, önem vereceğiz. Ve herkes de bu toplantılara katkı sunacak. Gelişi güzel, klasik bir zaman da değiliz şu anda. Şu anda olağan üstü zamanlar yaşıyoruz. İşçiler açısından da ülkemiz açısından da olağan üstü zamanlar yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
“YENİ YöNETİM”
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.
Ahmet Arı başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
“Şube Sekreteri Recai Büyükbeyhan, Şube Mali Sekreteri Mustafa Uzun, Şube örgütlenme Sekreteri Mehmet Arısoy, Şube Eğitim Sekreteri çağrı Ulutürk.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.