Kazım Kurt: "Temiz dünya en büyük mirastır"

Kazım Kurt: “Temiz dünya en büyük mirastır”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlen EnTech Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarına katıldı. Fuar kapsamında düzenlenen Sıfır Atık Forumu’nda “İlçelerde...

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlen EnTech Geri Dönüşüm çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarına katıldı. Fuar kapsamında düzenlenen Sıfır Atık Forumu’nda “İlçelerde Sıfır Atık Yönetimi” başlıklı panelde konuşmacı olan Başkan Kurt, Odunpazarı'nda sıfır atık uygulamalarını, projeye ilişkin Odunpazarı Belediyesi’nin vizyonu ve önceliklerini anlattı. Fuar alanında yer alan stantları da gezen Başkan Kurt, stantlarda yer alan geri dönüşüm projelerini inceledi.
Moderatörlüğünü Prof Dr. İbrahim Demir’in yaptığı “Büyükşehir İlçe Belediyelerinde Sıfır Atık Yönetimi” başlıklı panelin konuşmacıları arasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yer aldı. Büyükşehir ilçe belediyelerinde sıfır atık uygulamalarının tartışıldığı panelde, belediye başkanlarının projeye ilişkin vizyonu ve öncelikleri konuşuldu. Başkan Kurt, panelde Odunpazarı Belediyesi’nin sıfır atık hedefine yönelik çalışmalarını anlattı.
Odunpazarı Belediyesi olarak sıfır atık hedefine yönelik olarak var güçleri ile çalıştıklarını belirten Başkan Kurt, Eskişehir’in tüm Türkiye’de önemli bir kültür, sanat şehri olmasının yanı sıra, yaşanabilir kentler arasında her zaman üst sıralarda yerini almış, çevre çalışmalarıyla tüm Türkiye’ye örnek olmuş bir Cumhuriyet kenti olduğunu kaydetti. Göreve geldiği günden bu yana Eskişehir’in bu unvanlarının üzerine yeni özellikler ekleme çabasında olduklarını vurgulayan Başkan Kurt, “Temiz bir dünyanın yarınlara aktarılacak en büyük miras olduğu düşüncesiyle yatırım planlarımızı hazırlarken, çevre bilincinin yerleşmiş olduğu bir kuşak yetiştirmek ilkesindeyiz” dedi.
Kazım Kurt “Eskişehir Odunpazarı Belediyesi olarak yürüttüğümüz titiz çalışmalar sonucunda, Ayda ortalama; 756 ton ambalaj atığı,  21 ton bitkisel atık yağ,  22 ton tekstil atığı, 1 ton organik atık,  380 kg atık pil, 253 kg elektrikli ve elektronik atık, Belediyemiz tarafından toplanmaktadır. Bu sayede; ayda 7.735 adet yetişkin ağacın kesilmesi engellenmekte olup, 1.058 ton petrol tasarrufu sağlanmaktadır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.