Mahkum yakınlarından 'af istiyoruz' eylemi

Mahkum yakınlarından ‘af istiyoruz’ eylemi
Eskişehir’de işledikleri çeşitli suçlardan dolayı cezaevlerinde bulunan mahkûm yakınları af taleplerini dün bir kez daha bir araya gelerek tekrarladı. Porsuk Bulvarı girişinde toplanan mahkûm yakınları, eşit ceza indirimi...

Eskişehir’de işledikleri çeşitli suçlardan dolayı cezaevlerinde bulunan mahkûm yakınları af taleplerini dün bir kez daha bir araya gelerek tekrarladı. Porsuk Bulvarı girişinde toplanan mahkûm yakınları, eşit ceza indirimi ve yargı reformundaki beklentilerini duyurabilmek için açıklamada bulundu.
Mahkûm yakınları olarak bazı kişiler tarafından hor görüldüklerini ifade eden Safiye Sezer isimli anne “Başta 15 Temmuz olmak üzere bizler her zaman vatanımızın, milletimizin ve ordumuzun her zaman yanındayız. Bunu her mevki ve mekânda ifade ediyoruz. Bu tür suçlamalarda bulunanları kınıyor ve özür bekliyoruz. çok acı çekiyoruz. Uzun süredir, yaptığımız etkinliklerle sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. ülkemizin en önemli sorunu adalettir. Bunu da kabul etmeyen artık yoktur” dedi.
Mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini de ifade eden Sezer “Cumhurbaşkanı önderliğinde hazırlanan yargı reformu, meclis kapanmadan yasallaşacaktı. Ekim ayının sonuna yaklaştık, hala bir gelişme sağlanamadı. Cezaevlerinde insanlar 10 kişilik koğuşlarda 40 ila 50 kişi kalmaktadır. Birçok sorun ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Ceza içinde ceza çekiyorlar. Sağlıklarından güvenliklerinden endişe duymaktayız. Onlarla birlikte bizlerde acı çekiyoruz. Biz haksızlıkların biran önce giderilmesini istiyoruz. Kamuoyunda yeterince karşılığı olan yargı sorunlarının ortadan kalkması için yargı reformunda mahkûmların mağduriyetini giderecek kanunların tümü adli mahkûmlar için eşit çıkmasını ve Milliyetçi Hareket Partisinin sunduğu şartlı ceza indiriminin eşit ve adil bir şekilde yasallaşmasından yanayız”  şeklinde konuştu. Düzenlenen çağrı eylemi yapılan basın açıklamasıyla birlikte olaysız bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.