Rektör Çomaklı TRT Haber'de

Rektör Çomaklı TRT Haber’de
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, TRT Haber’de canlı yayın konuğu oldu.Prof. Dr. Çomaklı katıldığı yayında, Barış Pınarı Harekatı ile sosyal medya üzerinden sürdürülen algı konusuna dikkat...



Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan çomaklı, TRT Haber’de canlı yayın konuğu oldu.

Prof. Dr. çomaklı katıldığı yayında, Barış Pınarı Harekatı ile sosyal medya üzerinden sürdürülen algı konusuna dikkat çekti, harekatla ilgili sosyal medyadaki gerçek dışı haberler üzerinden yapılmaya çalışılan kara propagandaya karşı uyarılarda bulundu. üniversitenin sosyal medya ve dijital güvenlik konusundaki çalışmalarını da anlatan Prof. Dr. çomaklı, Anadolu üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinin (SODİGEM) çalışmalarından bahsetti.

Terör örgütlerinin sosyal medyada algı oluşturma konusunda uzmanlaştıklarını dile getiren Rektör çomaklı, bunu yaparken insani ve ahlaki değerleri hiçe saydıklarının altını çizdi. PKK/PYD terör örgütüne yakın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımları da tek tek değerlendiren Prof. Dr. çomaklı, Barış Pınarı Harekatı’yla ilgiliymiş gibi paylaşılan fotoğrafların aslında daha eski zamanlarda çekilmiş, farklı olaylara ait olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.