Depremsellik masaya yatıyor

Depremsellik masaya yatıyor
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi’nce bugün (22 Ekim 2019) düzenlenecek etkinlikte TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday “Eskişehir ve Deprem” konulu konferans verecek.Mesleki...



çağdaş Gazeteciler Derneği (çGD) Eskişehir Şubesi’nce bugün (22 Ekim 2019) düzenlenecek etkinlikte TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday “Eskişehir ve Deprem” konulu konferans verecek.

Mesleki ve toplumsal sorunlara duyarlı yaklaşımıyla çeşitli etkinliklere imza atan çGD Eskişehir Şubesi, kent için gündem olan konulara da bu kapsamda ağırlık veriyor. En son İstanbul’da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki sarsıntıyla varlığını hissettiren deprem, 1999 Marmara Depremi’nde can kayıpları veren Eskişehir için de yeniden önemli bir gündem oldu.
Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nde çalışan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, dönemin Anadolu üniversitesi (Aü) Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in isteğiyle Aü’de Uydu ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nü kuran, 1999 Marmara Depremi'nin ardından "Eskişehir’in Depremselliği" konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Ayday, Eskişehir için deprem riskini anlatacak.
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday’ın konuk olduğu çGD’nin etkinliği, katkı veren Tepebaşı Belediyesi’nin özdilek Kültür Merkezi’nde bugün saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.