Doç. Dr. Ramazan Erdağ operasyon bölgesinde

Doç. Dr. Ramazan Erdağ operasyon bölgesinde
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Erdağ, Türkiye’nin terör örgütü YPG-PKK’ya karşı yürüttüğü Barış Pınarı...


Eskişehir Osmangazi üniversitesi (ESOGü) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ramazan Erdağ, Türkiye’nin terör örgütü YPG-PKK’ya karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’nı, harekatın başlangıcından bu yana sınır bölgesinde yakından takip ediyor.

Bu süreçte çeşitli ulusal medya kuruluşlarına harekata ilişkin yorum ve analizleriyle katkı sunan Doç. Dr. Ramazan Erdağ; Suriye’nin kuzeyindeki terör yapılanmasından kaynaklanan güvenlik tehditleri, harekat öncesi yapılan hazırlıklar; harekatın amaçları, seyri ve Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkilerine etkileri; olayın medya boyutu ve bundan sonraki olası gelişmelere dair görüşlerini paylaşıyor.
Harekatın Türkiye’nin güney sınır güvenliğine büyük tehdit oluşturan terör örgütlerini bölgeden temizlemek ve terör koridoruna izin vermeyerek terörden arındırılmış güvenli bir bölge tesis etmek amacını taşıdığını belirten Doç. Dr. Ramazan Erdağ, bu amaçlara yönelik olarak Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51. maddesinin getirdiği meşru müdafaa hakkı ve BM Güvenlik Konseyi’nin daha önce almış olduğu kararlar doğrultusunda harekete geçildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.