Açlık grevi başlattı

Açlık grevi başlattı
Zeytinoğlu bünyesinde çalışan yaklaşık 500 işçi, 4 aydır maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle 2 aydır yaptıkları çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor. İşçiler son olarak bugün açlık grevi başlattı. Geçtiğimiz...

Zeytinoğlu bünyesinde çalışan yaklaşık 500 işçi, 4 aydır maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle 2 aydır yaptıkları çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor. İşçiler son olarak bugün açlık grevi başlattı.


 Geçtiğimiz ay Vilayet binası yanında eylem gerçekleştiren Zeytinoğlu bünyesinde çalışan işçiler yine geçtiğimiz günlerde AKP binası ve İstanbul TMSF binası önünde basın açıklamaları yapmışlardı. İşçiler son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabinedeki bakanlara durumlarını anlatan mektup göndermiş ancak ondan da bir netice alamayınca açlık grevine başladılar. Bağlar Caddesi bir AVM önünde çadır kuran işçiler, ‘babalar işsiz, çocuklar aç kalmasın. Fabrikalar kapanmasın. Hükümet göreve’ yazılı pankart açarak, ‘babalar işsiz çocuklar aç’, ‘işçiler burada devlet nerede?’, ‘iş, ekmek yoksa özgürlükte yok’ şeklinde sloganlar attılar.


ANKARA’YA YüRüYECEKLER


AVM önüne kurdukları çadırda geceleri de konaklayacak olan işçiler 2 gün süre ile açlık grevi yapacaklar. İşçiler Perşembe sabah saatlerinde Ankara’ya TBMM’ne yürüyüş başlatacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.