Çiftçiden elektrik zammı tepkisi

Çiftçiden elektrik zammı tepkisi
 Çiftçi, mazot, gübre, ilaç gibi giderlerdeki yüksek fiyattan şikâyet ederken bu yıl elektrik zamları da üretimi tehdit eder boyuta ulaştı.Sulamada kullandığı elektriği geçen yılsa oranla yüzde 100’ün üzerinde zamlı...

 


çiftçi, mazot, gübre, ilaç gibi giderlerdeki yüksek fiyattan şikâyet ederken bu yıl elektrik zamları da üretimi tehdit eder boyuta ulaştı.


Sulamada kullandığı elektriği geçen yılsa oranla yüzde 100’ün üzerinde zamlı ödeyen çiftçi, bu fiyatlarla sulu tarım yapmanın da imkânsız hale geldiğini söylüyor.


Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Odunpazarı İlçe Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli “Gelecek yıl sulu tarımdan kaçış hızlanırsa üretim azalacağı için, daha çok ithalat, daha çok dışa bağımlılık olacak. Elektrik zamları sadece konutlarda, ticarethanelerde, sanayide değil tarımda da can yakıyor. Sulamada kullandığımız elektriğe geçen yıla oranla yüzde 100 zam yapıldı. Bu fiyatlarla üretimi zor yapacağız. Suyla yapılan tarım, enerji maliyeti yüzünden durma noktasına geldi. Elektrik zamları mazotu, gübreyi, ilacı geride bıraktı. En büyük giderimiz elektrik oldu. Böyle giderse kimse sulu tarım yapamayacak” dedi.


 


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.