"FETÖ Dijital terör örgütüdür" raporu

“FETÖ Dijital terör örgütüdür” raporu
 SODİGEM tarafından hazırlanan rapor, 7 ayrı dile çevrilecek.+ Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) tarafından hazırlanan "Dijital bir terör örgütü olarak FETÖ"...






 


SODİGEM tarafından hazırlanan rapor, 7 ayrı dile çevrilecek.


+ Anadolu üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) tarafından hazırlanan "Dijital bir terör örgütü olarak FETö" analizi raporlaştırıldı. önemli bilgiler içeren rapor, 7 farklı dile çevrilecek.


+ FETö mensuplarına çeşitli talimatnameler ile sosyal medya üzerinden nasıl algı yönetimi yapacaklarının bildirildiğinin aktarıldığı analizde, örgütün sosyal medya üzerinden algı yönetimini de kendine özgü özel yöntem ve teknikleri kullandığı açıklandı.


 



Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan çomaklı öncülüğünde Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen SODİGEM, faaliyetlerini sürdürüyor. SODİGEM tarafından hazırlanan "Dijital bir terör örgütü olarak FETö" başlıklı örgütün sosyal medyada kullandığı taktik ve stratejileri açığa çıkarma ve kamuoyunu uyarması amaçlanan analiz raporlaştırıldı. Yaptığı akademik çalışmalar ile sosyal medyada referans bir kurum haline gelen SODİGEM tarafından, Fetullahçı Terör örgütü mensuplarının sosyal ağlarının kullanış şekilleri ile ilgili sürdürülen çalışmalar sonrasında bine yakın hesap belirlenerek liste oluşturuldu. Akademik olarak ele alınan rapor Fransızca, Almanca, İspanyolca, çince, Rusça, Arapça ve Türkçe olmak üzere 7 dilde yayınlandı.

FETö’NüN SOSYAL MEDYADA KULLANDIĞI TAKTİK VE STRATEJİLERİ
FETö mensuplarına çeşitli talimatnameler ile sosyal medya üzerinden nasıl algı yönetimi yapacaklarının bildirildiğinin aktarıldığı analizde, örgütün sosyal medya üzerinden algı yönetimini de kendine özgü özel yöntem ve teknikleri kullandığı açıklandı. Analizin sonuç bölümünde ise, “Devletin kurumlarını ele geçirmek ve anayasal düzeni yıkmak üzere yıllarca sinsice büyüyen terör örgütü FETö, yeni durumlara uygun sürekli değişken strateji ve söylemleriyle toplumsal yaşamın her alanında yer bulmaya çalışmış ve bu amaçla başta teknolojik olanaklar olmak üzere her türlü aracı kullanmıştır. Dijital dünyanın kendi amaçlarına uygun kullanımını erken dönemlerde keşfederek bu alanda elemanlar yetiştirmiş, sızdıkları devlet kurumlarından destek alarak gelişimlerini sağlamışlardır. Sosyal medya ağlarının gelişmeye başladığı, akıllı telefonların yaygınlaştığı dönemde ise çok geniş kitlelere dönük olarak bu alanları propaganda zemini haline getirmişlerdir. Sosyal medya ağlarının kitleler üzerindeki gücünü sistematik olarak kullanan örgüt günümüzde de aynı stratejiyi izlemektedir. Kurdukları troll ordusu ile bu güzel vatanı çeşitli dillerde kötülemekte ve ülkemizin itibarını sarsmaya çalışmaktadırlar. FETö terör örgütünün sosyal ağları etkin kullanımı karşısında bireysel ve kurumsal nasıl davranılacağı hususunda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.