"Eskişehirli çiftçiye tek kuruş ödenmedi"

“Eskişehirli çiftçiye tek kuruş ödenmedi”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 2020 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Eskişehir’de Haziran ayında yaşanan sel ve dolu felaketinden etkilenen çiftçilerin ödeneklerinin yapılıp yapılmayacağını...

CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, 2020 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Eskişehir’de Haziran ayında yaşanan sel ve dolu felaketinden etkilenen çiftçilerin ödeneklerinin yapılıp yapılmayacağını sordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP’li çakırözer’in sorusunu yanıtsız bıraktı.


Görüşmeler sırasında Eskişehirli çiftçilerin mağduriyetlerini de gündeme getiren çakırözer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Eskişehir’de Haziran ayında yaşanan sem ve dolu felaketinden etkilenen çiftçilerin ödemelerinin neden yapılmadığını sordu. çakırözer, “çiftçimizin hâli vahim. Eskişehir'de daha geçen yılın tohum destekleme ödemeleri yapılmadı, üstüne Haziran ayında sel vurdu, 2 bin çiftçi için Cumhurbaşkanlığından afet yardımı istedik. Kasım geldi tek kuruş ödenmedi. Tek kuruş ödenmediği için de banka kredilerinin vadesi dolunca çiftçi çaresizlik içinde ortada kaldı. Bakıyorsunuz, enflasyon ve enflasyona endeksli işçi, memur zamları hep tek haneli ama her ne hikmetse vergilere, harçlara, cezalara yapılan zam hem çift haneli, en az yüzde 20. Pazara çıkın, fiyatlardaki artışa bakın, bırakın çift haneyi, 3 haneli enflasyon var filede, mutfakta” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.