Baro'dan istifa

Baro’dan istifa
 Eskişehir Barosu yönetiminde istifa şoku yaşandı. Baro Kadın Hakları Komisyon Başkanı olan Betül Duman dün aldığı bir kararla yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.Mevcut Başkan Mustafa Elagöz’ün yönetim...

 


Eskişehir Barosu yönetiminde istifa şoku yaşandı. Baro Kadın Hakları Komisyon Başkanı olan Betül Duman dün aldığı bir kararla yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.


Mevcut Başkan Mustafa Elagöz’ün yönetim kurulunda yer alan Duman, yapılan açıklamada kendisinin görüşünün alınmadığını söyledi.


Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Avukat Betül Duman “Geçtiğimiz günlerde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu tarafından oy çokluğu ile aldığı, olağanüstü genel kurul talebi hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle reddine ilişkin kararı açıkça bir yetki gaspıdır ve hukuka aykırıdır. Verilen bu hukuki dayan aktan yoksun karar, kamu yararının gerekçe olarak sunulması, karar içeriğinde KDV indiriminden ve yargı reformundan bahsedilmesi ise en hafif tabirle             binlerce avukatın aklıyla ve hukuk bilgisiyle dalga geçmektir” dedi.


Duman “Türkiye Barolar Birliğinin, hukuku açıkça çiğnemesi ve 35 Baro’nun da bu kararı, aynı kalemden çıkmış açıklamalar ile desteklemesi, dahası mensubu olduğum ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığım Eskişehir Barosu’nun da bu hukuk dışı duruşun yanında yer alması tarafımda derin bir hayal kırıklığına sebep oldu. Bu konuda Eskişehir Barosu tarafından yapılan açıklamada, fikrim alınmammış olması hatta böyle bir açıklama yapılacağının bilgisinin dahi tarafımla paylaşılmamış olması da ayrı bir hukuk ve etik bir davranış olup, yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmam, imkânsız ve anlamsız hale getirmiştir. Bu nedenle yönetim kurulu üyeliği görevimden istifa ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.