"Projeler milletten saklanıyor"

“Projeler milletten saklanıyor”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, bakanlığın pek çok projesinde Eskişehirlilerle diyalog kurmamasına, muhalif yerel yönetimlerle işbirliğine gitmemesine...

CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, bakanlığın pek çok projesinde Eskişehirlilerle diyalog kurmamasına, muhalif yerel yönetimlerle işbirliğine gitmemesine tepki gösterdi. çakırözer, “Doğal dokumuza, tabiatımıza zarar vermesi ihtimali çok az bile olsa o projeye asla çED onayı vermiyoruz’ dediniz. Ama 1 milyon Eskişehirliyi zehirleyecek Alpu Termik santraline onay verdiniz. Tüm Eskişehirliler karşı çıktı. Mahkeme kararı ile ancak iptal edildi. Şimdi 2020 programına koydunuz. Bu ısrar neden? Eskişehir’in ilk millet bahçesinde tek kaynak ihaleye çıkıldı. Yerel yönetimlerin haberi yoktu. İstanbullu şirkete eski parayla 50 trilyon liraya verildi. İkinci bir millet bahçesi yapılıyor. Yine belediyelerimizin haberi yok. Başka projelerde de hiçbir şekilde yerel yönetimlerle iletişim kurulmuyor, diyalog kapısı açılmıyor. Millet için yapılan projeler neden milletle planlanmıyor” dedi.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçesinde iktidarın Eskişehir projelerini eleştirdi. Bakanlığın pek çok projesinde muhalif yerel yönetimlerle işbirliğine gitmediğini, Eskişehir halkı ile diyalog kurulmadığını belirten çakırözer, konuşmasında, çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “Doğal dokumuza, tabiatımıza zarar vermesi ihtimali çok az bile olsa o projeye asla çED onayı vermiyoruz” sözlerini anımsattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.