Tepebaşı'nın Anıtkabir çıkarması

Tepebaşı’nın Anıtkabir çıkarması
  Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen kültür turları kapsamında Ankara’ya giden yaklaşık 600 vatandaş, Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etti. Başkan Ataç, “Tepebaşı’nda Çanakkale’yi,...

 


 


Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen kültür turları kapsamında Ankara’ya giden yaklaşık 600 vatandaş, Anıtkabir’de Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etti. Başkan Ataç, “Tepebaşı’nda çanakkale’yi, Anıtkabir’i görmeyen kalmayacak” dedi. 


 


Tepebaşı Belediyesi tarafından Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 81. yıl dönümü dolayısıyla, Anıtkabir özel ziyareti düzenlendi.


Etkinlik kapsamında Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri bünyesinde bulunan yaklaşık 600 vatandaş Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata'sının huzuruna çıktı. Vatandaşlar, meclis üyeleri, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Anıtkabir ziyaretinde ilk olarak Atatürk'ün mozolesine çiçek sundu.


Başkan Ataç ve Tepebaşı kafilesi daha sonra Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.


“çANAKKALE’Yİ, ANITKABİR’İ GöRMEYEN KALMAYACAK”


Burada bir değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “600 vatandaşımız ile birlikte Ankara’ya, Ata’mızın huzuruna geldik. Mozole öncesinde vatandaşlarımız ile sohbet ederek hatıra fotoğrafları çektirme şansı buldum. Bu güzel ve özel yere ilk kez gelen, çok duygulanan epeyce kadınımız var. Bunu söylediklerinde ben de çok mutlu oldum. çünkü ilk kez burada bulunmalarına aracı olduk. Tepebaşı Belediyesi olarak bu kültür gezilerini çok önemsiyoruz. Ankara’daki Anıtkabir ve Meclis ziyaretlerimiz ile birlikte çanakkale ziyaretlerimiz de çok önemli. Tepebaşı’nda; çanakkale’yi, Anıtkabir’i görmeyen vatandaşımız kalmayacak. Böylelikle insanlarımız geçmişimizi görerek öğrenmeye, hissetmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.


DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI


Anıtkabir ziyaretine katılan Eskişehirliler duygusal anlar yaşadı. Kültür turları ile Ankara’ya geldikleri için çok mutlu olduğunu ifade eden vatandaşlar, Başkan Ataç’a da teşekkürlerini iletti.


Zehra Demirel isimli vatandaş, “çok mutlu ve heyecanlıyım. Gerçekten gelmeyi çok istiyordum. Burada Ahmet Başkanımız da bizlere eşlik etti. Kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.


Hikmet Ertan ise “Buraya geldiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum, çok mutluyum. Epeyce de duygulandım. Başkanımız da bizlerle birlikte oldu, bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Şükriye Göçmen de Ankara gezisine katıldığı için mutlu olduğunu belirterek, “Buraya geldiğim için çok duygulandım. Bizlere bu imkanı sağlayan Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyorum. Atatürk’e sonsuza kadar bağlıyız, izinden ayrılmayacağız”  şeklinde konuştu.


“53 YAŞIMDAYIM, İLK KEZ GELDİM”


Anıtkabir’i Tepebaşı Belediyesi kültür turları ile ilk kez ziyaret eden Saniye öztürk de yoğun duygular yaşadığını söyleyerek, “Atatürk’ümüzün ziyaretine geldik, duygularım çok yoğun. O’nu çok özlüyoruz, arıyoruz. 53 yaşımdayım ve Anıtkabir’e de ilk kez geliyorum. Buraya gelmemi sağlayan Ahmet Ataç Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, çok duygulandım, gözlerim doluyor. Bu gezi olmasa Anıtkabir’e gelemezdim, Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerimi iletiyorum” sözlerini kullandı.


KILIçDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELDİLER


Anıtkabir ziyaretinin ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku çakırözer ve Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcıları Bülent Rıfkı Ustaoğlu ve Erdoğan Aydoğmuş, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri ve Belde Evi kursiyerleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etti.


Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir araya gelen Eskişehirliler, Kılıçdaroğlu ile sohbet etme fırsatı buldu. Burada Eskişehir hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Başkanlarımız sayesinde Orta Anadolu’da çok güzel bir kent ortaya çıktı. Eskişehir artık Bursa’dan daha güzel, daha yeşil ve daha mutlu bir şehir. Her iki kentinde eski halini biliyorum. Eskişehir’de iyiye doğru süratle bir gelişme var. Başkanlarımıza, sizlerin verdiği destekler sayesinde bu güzel gelişmeler sağlandı” ifadelerini kullandı.


Daha sonra Kılıçdaroğlu ve Tepebaşı heyeti hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşların katılmaktan dolayı memnuniyetini belirttikleri kültür turu, Beypazarı ilçesine yapılan ziyaretin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.