Dünyanın en güvenli 10. Şehriyiz

Dünyanın en güvenli 10. Şehriyiz
  Yaşadığı gelişim ile her platformda adından sıkça söz ettiren Eskişehir, bir kez daha dünyanın en güvenli kentlerinden birisi seçildi. Şehirleri çeşitli özelliklerine göre araştıran Numbeo isimli şirket, Eskişehir’i...

 


 


Yaşadığı gelişim ile her platformda adından sıkça söz ettiren Eskişehir, bir kez daha dünyanın en güvenli kentlerinden birisi seçildi. Şehirleri çeşitli özelliklerine göre araştıran Numbeo isimli şirket, Eskişehir’i dünyanın en güvenli 10. Şehri olarak gösterdi.


 


Dünya şehirlerini suç işlenme oranlarına göre sıralayan araştırma firması Numbeo’nun verilerine göre, Eskişehir bir kez daha güven verdi.  “Dünyanın En Güvenli Şehirleri” listesinde Eskişehir, yüzlerce dünya şehrini geride bırakarak 10. Güvenli şehir oldu. Listenin başını ise Abu Dabi çekiyor.


 


Saygın araştırma kuruluşlarından birisi olan Numbeo, yaptığı araştırmaların ardından ülkeleri ve şehirleri özelliklerine göre sıralamaya devam ediyor. Suç oranları ve güvenliklerine göre de şehirleri araştıran şirket, Eskişehir’i güvenlik konusunda dünyanın önemli merkezlerinden birisi olarak gösterdi.


1 BASAMAK DAHA YUKARI çIKTIK


Daha önce 11. Sırada yer alan Eskişehir, yılın ikinci yarısı için yapılan araştırmada ise bir üst sıraya yükselerek 10. Oldu. Listenin üst sıralarında bir başka Türk şehri yer almadı. Türkiye’nin önde gelen pek çok kenti listede epeyce gerilerde yer aldı.


İLK 10 ŞEHİR


Listenin en üst sırasında yeni araştırmada da Abu Dabi yer aldı. Listenin ilk onunda sırasıyla Abu Dabi, Doha, Quebec, Taipei, Münih, Dubai, Zürih, Bern Hong Kong ve Eskişehir kentleri yer aldı.


Eskişehir ayrıca, Basel, Tokyo, Rijeka, Kopenhag, Helsinki gibi oldukça ünlü kentleri de gerisinde bırakmayı başardı.


Yapılan araştırmanın sonucu Eskişehir için yeni bir gurur kaynağı daha olurken, şehrin yaşadığı gelişimi de bir kez daha tescillemiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.