"Ebru sanatı altın devrinde"

“Ebru sanatı altın devrinde”
Eskişehir Türk Ocağı Perşembe Sohbetleri, bu haftaki konuğu, Türk ebru tarihinin son dönem ustası merhum Mustafa Düzgünman’ın (1920-1990) talebelerinden, ustalarından gördüğü Türk ebru geleneğine bağlılığıyla bilinen...

Eskişehir Türk Ocağı Perşembe Sohbetleri, bu haftaki konuğu, Türk ebru tarihinin son dönem ustası merhum Mustafa Düzgünman’ın (1920-1990) talebelerinden, ustalarından gördüğü Türk ebru geleneğine bağlılığıyla bilinen Alparslan Babaoğlu oldu.


“Türk Ebrusu” başlıklı konuşmasında ebrunun ne olduğu, tarihi, kendisinin sanat hakkındaki düşünceleri ve ebrû geleneğimiz konularındaki görüşlerini paylaştı. Babaoğlu özetle şunları söyledi:
“Su üzerinde nakış olarak da tarif edilen ebru, cezbedici renkleri ve icrası esnasında boyaların sıvı üzerindeki hareketleriyle yapanı ve izleyenleri mest eden önemli bir Türk sanatıdır. Menşei bilinmemekle birlikte bu tekniği sanata dönüştüren, Avrupa’ya öğreten ve yüzyıllar boyunca en güzel örneklerini vererek bu sanata en fazla hizmet eden millet olması nedeniyle Batı’da Türklere ait bir sanat olarak tanımlanan ve kabul edilen ebru, günümüzde icrâcılarının sayısı ve bilinirlik açılarından altın devrini yaşıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.