Gümüşçülük yaşatılmaya çalışılacak

Gümüşçülük yaşatılmaya çalışılacak
Alpu’da gümüş ustası azalırken, Alpu Belediye Başkan Gürbüz Güller, Gümüş Okulu’nun tekrar faaliyete geçeceğini belirtti. Alpu’da Romanya göçmeni vatandaşlar tarafından yıllarca evlerde sürdürülen gümüş işçiliği...

Alpu'da gümüş ustası azalırken, Alpu Belediye Başkan Gürbüz Güller, Gümüş Okulu'nun tekrar faaliyete geçeceğini belirtti.


 Alpu'da Romanya göçmeni vatandaşlar tarafından yıllarca evlerde sürdürülen gümüş işçiliği gerilerken, günümüzde yalnızca birkaç gümüş ustası kalması kaygılara neden oluyor. 


GüMüŞ OKULU YENİDEN FAALİYETE GEçECEK


Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ise gümüş işçiliği konusunda, atölyedeki bazı araç ve tezgahlarının onarımının gerçekleşmesi sonrasında Alpu Gümüş Okulu'nun yeniden faaliyete geçeceğini belirtti. Güller, "Alpu'da 25-30 aileye mensup 250 kadar kişi gümüş işçiliği ile uğraşıyordu. Yalnız birkaç tane gümüş ustası kaldı. Bazı araç ve makinelerin onarımı gerçekleştikten ve bir miktar daha gümüş aldıktan sonra Gümüş Okulunda çalışmaları yeniden başlatacağız. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği ile gümüş ustalığına yönelik kurs düzenlemeyi düşünüyoruz. Eğiticiler yeni ustaları yetiştirecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.