Cemiyet ve ÇGD'den saldırıya kınama

Cemiyet ve ÇGD’den saldırıya kınama
Eskişehir Gazeteciler cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından, Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hakkı Sağlam’a iş yerine gittiği esnada yapılan saldırı kınandı.Eskişehir’in yerel gazetelerinden...

Eskişehir Gazeteciler cemiyeti ve çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından, Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hakkı Sağlam’a iş yerine gittiği esnada yapılan saldırı kınandı.


Eskişehir'in yerel gazetelerinden Sakarya Gazetesi Yazı işleri Müdürü Hakkı Sağlam’ın, işe giderken yumruklu saldırıya uğramasına gazeteci örgütlerinden de büyük tepki geldi.


çağdaş Gazeteciler Derneği, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Eskişehir Şubesi Hakkı Sağlam’a yapılan saldırıyı kınadı.


“SAĞLAM’IN ARKASINDA GAZETECİLER VAR”


Hakkı Sağlam’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan çağdaş Gazeteciler Derneği adına konuşan Şube Başkanı Can Hacıoğlu,  gazetecinin kamuyu aydınlatmanın birinci görevi olduğunu vurguladı.


Gazetecinin işini yaparken zaman zaman saldırıya uğradığına dikkat çeken Hacıoğlu,


“Hakkı Sağlam’a da geçmiş olsun diliyoruz. Eskişehir polisinin bu saldırganlardan birini yakaladığını haber aldık. Yakalamakla yetinmeyerek olayların arkasında ne olduğunu ortaya çıkaracağına inanıyoruz.  Sağlam’ın arkasında Eskişehir basını ve gazeteciler vardır” ifadelerini kullandı.


“AZMETTİRENLER ORTAYA çIKARILMALI”


Saldırı Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından da kınandı.


Cemiyet tarafından yapılan açıklamada, “Yazdığı bir yazıdan dolayı arkadaşımızın saldırıya uğraması son derece çirkin ve basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Saldırganın hemen yakalanması sevindiricidir, ancak onu bu saldırıya azmettirenlerin de ortaya çıkarılması gerekir” denildi.


“TSYD’DEN KINAMA”


Türkiye Spor Yazarları Derneği Eskişehir Şubesi (TSYD) Yönetim Kurulu da Sakarya Gazetesi Yazı İşleri  Müdürü Hakkı Sağlam’a yapılan saldırıyı kınadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.