50. Brakiterapi vakası tedaviye alındı

50. Brakiterapi vakası tedaviye alındı
Eskişehir bölgesinde tek merkez olarak geçtiğimiz Temmuz ayında hizmet vermeye başlayan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği Brakiterapi Ünitesi, 50....



Eskişehir bölgesinde tek merkez olarak geçtiğimiz Temmuz ayında hizmet vermeye başlayan Eskişehir Osmangazi üniversitesi (ESOGü) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği Brakiterapi ünitesi, 50. hastasını başarı ile tedaviye aldı.



Konuyla ilgili açıklamada, brakiterapinin kanser tedavisinde kullanılan ışın tedavisi yöntemlerinden biri olduğu belirtildi. Tedavinin, vücut boşluklarına ve tümör yataklarına küçük radyoaktif kaynaklar kullanılarak yakından radyoterapi yapılması esasına dayandığı anlatılan açıklamada, "Kanserli hücrelerin bulunduğu yere doğrudan ışın verebilmek bu yöntemin avantajıdır. Geçici uygulanması durumunda uygulama sonrasında radyoaktif kaynak hastadan uzaklaştırılacağı için herhangi bir radyasyon saçılması söz konusu değildir ve hasta hayatına kaldığı yerden devam edebilmekte ve aynı gün evine dönebilmektedir. Sosyal ilişkilerin bu korku nedeniyle sınırlanmasına kesinlikle gerek yoktur. ESOGü’deki klinikte -dünyada da en sık kullanılan- radyoaktif İridyum-192 kaynağı kullanılmaktadır (Gamma MedPlus iX HDR Brakiterapi Cihazı). Yaklaşık yarı ömrü 3 ay olan kaynağın, üç ayda bir yurt dışından getirilen yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir." Denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.