'Kocaman Adam Seramikle Oynuyor'

‘Kocaman Adam Seramikle Oynuyor’
 20’den fazla ülkede eserleri sergilenen ve seramik alanında dört ödülü bulunan Cemalettin Sevim, ’Kocaman Adam Yine Çamurla Oynuyor’ sergisini Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Odunpazarı’nda açtı. Kent...

 


20'den fazla ülkede eserleri sergilenen ve seramik alanında dört ödülü bulunan Cemalettin Sevim, 'Kocaman Adam Yine çamurla Oynuyor' sergisini Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Odunpazarı'nda açtı.


Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda açılışı gerçekleşen sergiye Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yanı sıra çok sayıda sanatsever de katıldı. Açılışta konuşan Cemalettin Sevim, Eskişehirli olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade etti. Sevim "Bir kentin yöneticileri sanata ve sanatçıya değer veriyorsa o kent yaşanabilir kentler sıralamasında üstlerde gelir. İşte Eskişehir sayın Yılmaz Büyükerşen sayesinde bu yüzden ayrıcalıklı bir kenttir. 40 yıllık sanat hayatımdan seçmeler yaptığım bu sergimi Eskişehir'de açıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bana bu şansı veren Sayın Hocam Yılmaz Büyükerşen ve değerli ekibine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.


Sanata destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Büyükerşen ise "Eskişehir'de sergi salonları dolu. Her hafta farklı bir sergi açılıyor. Bu kentin kültür sanat hayatında yalnızca senfoni ve tiyatro değil sergiler de önemli bir yer kaplıyor. Bugün de çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Seramik alanında şehrimizin önemli isimlerinden Cemalettin Bey'in uzun yıllar uğraştığı eserleri hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Ben kendisine emekleri dolayısıyla teşekkür ediyor, bundan sonraki sanat hayatında başarılar diliyorum" dedi.


Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, Büyükşehir Belediyesi serginin 8 Aralık tarihine kadar ziyarete açık olacağını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.