"Öğretmene şiddet yüreğimizi dağlıyor"

“Öğretmene şiddet yüreğimizi dağlıyor”
 Öğretmenlere yönelik artan şiddetin toplum sağlığını etkileyecek düzeye ulaştığına dikkat çeken Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, “Sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalan, darp edilen ve hatta...

 


öğretmenlere yönelik artan şiddetin toplum sağlığını etkileyecek düzeye ulaştığına dikkat çeken Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, “Sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalan, darp edilen ve hatta canına kast edilen öğretmenlerimiz yüreklerimizi dağlamaktadır” dedi.


Türk Eğitim Sen, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek, şiddetin önlenmesi amacıyla Cumhurbaşkanı  Erdoğan’a mektup gönderdi. Sendika binasında buluşan eğitimciler, şiddete karşı caydırıcı tedbirler istedi.


Sendika binasında buluşarak önce bakın açıklaması yapan ve ardından Cumhurbaşkanlığına mektup gönderen eğitim çalışanları, şiddete karşı önlem istedi.


YüREĞİMİZ DAĞLANIYOR


Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, sendikadaki toplantıda yaptığı açıklamada; “Başta kadın ve çocuklara yönelik olmak üzere, şiddet vakaları adeta toplumsal bir cinnet seviyesine ulaşmış durumdadır. Bu kapsamda öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına karşı şiddet olaylarında da inanılmaz bir artış söz konusudur. Şu bir gerçektir ki, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet meselesi, hali hazırda eğitim hayatımızın öncelikli ve önemli sorunlarından birisi haline gelmiştir. Gün geçmiyor ki, öğretmene dönük bir şiddet hadisesine dair bir haber medyaya yansımamış olsun. Sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalan, darp edilen ve hatta canına kast edilen öğretmenlerimiz yüreklerimizi dağlamaktadır” dedi.


TOPLUMSAL SEFERBERLİK GEREKLİ


Kamu Sen’e bağlı sendikaların şube başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Urfalı, şunları söyledi: “Artan şiddet olayları, eğitim çalışanlarında can güvenliği endişesine dahi yol açmakta ve motivasyonlarını olumsuz etkileyecek ölçüde tedirgin etmektedir. Yani şu gözden kaçırılmamalıdır ki; öğretmene şiddet, sadece adli boyutu olan bir sosyal problem değil, aynı zamanda bir eğitim sorunu halini almıştır. Biz eğitimciler olarak, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması anlamında toplumsal bir seferberlik haline ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Ki, zaten öğretmene yönelik şiddet sadece eğitim çalışanlarının sorunu değil, toplumun sorunudur. çünkü unutulmasın ki, öğretmene verdiğimiz değer, aslında ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Biz inanıyoruz ki, öğretmenle birlikte kaybettiğimiz, esasında toplumun ve Türkiye’nin geleceğidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.