Yıllardır boş duran bina Adliye'ye tahsis edildi

Yıllardır boş duran bina Adliye’ye tahsis edildi
Sonunda kurtarılıyor. Yıllardan beri atıl durumda olan eski fakülte binası için harekete geçildi. Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi binası Milli Emlak Müdürlüğü tarafından...

Sonunda kurtarılıyor. Yıllardan beri atıl durumda olan eski fakülte binası için harekete geçildi. Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan Osmangazi üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi binası Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Adalet Bakanlığı bünyesine tahsis edildi.

Boşaltıldıktan sonra kaderi ile baş başa bırakılan binadaki değerli eşyalar hırsız veya hırsızlara sermaye olurken uyuşturucu bağımlısı şahıslara da ev sahipliği yapıyordu. Odunpazarı Belediyesinin defalarca belediye ye tahsis edilmesi için müracaatta bulunduğu eski fakülte binası yapılan protokolle Adalet Bakanlığına devredildi.

Tahsis işleminin ardından binanın daha önce tuğlalar ile örülen kapılar yıkılırken içersinde de tadilat öncesi hazırlıkların başlatıldığı öğrenildi. Bundan yıllar öncede Tıp Fakültesi Hastanesi olarak hizmet veren bina tadilattan sonra adliyenin ek hizmet binası olarak faaliyet gösterecek.

Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, yükü her geçen gün daha da artan adliyedeki Sulh Hukuk, Kadastro, Aile Mahkemeleri ile İcra Dairelerinin ek binaya taşınacağı öğrenildi. Nakil işleminden sonra Eskişehir Adliye Sarayında sadece ceza mahkemelerinin faaliyet göstereceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.