"Engellilere karşı hepimizin sorumluyuz"

“Engellilere karşı hepimizin sorumluyuz”
 Türk Sağlık Sen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, engellilere karşı herkesin sorumlu olması gerektiğini dile getirdi. Sendika binasında yapılan açıklamada konuşan Engelli Komisyonu Başkanı...

 


Türk Sağlık Sen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, engellilere karşı herkesin sorumlu olması gerektiğini dile getirdi.


 


Sendika binasında yapılan açıklamada konuşan Engelli Komisyonu Başkanı Osman Güngör, “Sivil toplum örgütleri olarak hem bizim hemde devletimizin önemli bir sorumluluğudur. Bu sorumluluk ile her zaman hareket edilmelidir.” Dedi.


Güngör, daha sonra şunları söyledi; “ülkemizde 2 milyonun üzerinde çalışabilecek durumda engelli vatandaşımız varken 1 tane bile kadronun boş durmaması gerekir. Kamu yüzde 3 kontenjanının üstüne çıkmalıdır ki bu konuda özel sektöre de örnek olabilsin.


Aynı şekilde sosyal hayatta da zorluklar mutlaka ortadan kaldırılmalıdır. Toplumsal yaşama adapte olmaları onlara sunulacak hizmetlerle kolaylaştırılmalıdır.


Bu temenniler ile tüm engelli arkadaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, kendilerine mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.