Milletvekili Günay AKPM'de konuştu

Milletvekili Günay AKPM’de konuştu
  AK Parti Eskişehir Milletvekili ve AKPM Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, AKPM Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi’nin Paris’te gerçekleşen toplantısında konuştu. 2030 Sürdürülebilir Kalkınma...

 


 


AK Parti Eskişehir Milletvekili ve AKPM üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, AKPM Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi’nin Paris’te gerçekleşen toplantısında konuştu.


 


2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) için ülkelerin bir birlik içerisinde çalışması gerekliliğine vurgu yapan Prof. Dr. Günay, ‘’17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinin amacı insanlığın ve gezegenin refahı için geleceğe yönelik bir plan.Ancak bu hedeflerin gerçekleşmesi her düzey yönetişimde sistemik bir yaklaşım ve ortak eylem gerektirdiği gibi ülkelerin birbirine bağımlı olduğu gerçeğini de ortaya koymaktadır.Bir ülke iklim değişikliğine karşı etkin mücadele verirken, başka bir ülke hiçbir şey yapmıyorsa; bir ülke eğitim alanındaki hedefleri yerine getirirken, komşu ülke yapmıyorsa ülkeler arasındaki eşitsizlik nasıl giderilecek? Bu nedenle SKH’nın küresel ve birbirine bağımlılık yapısı için Avrupa Konseyi Kuzey-Güney Merkezi önemli bir platform haline geliyor.’’ Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.