CEZAYI HALKA KESİYORLAR

CEZAYI HALKA KESİYORLAR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, son 8 ayda gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili basını bilgilendirme toplantısı düzenledi. İcraatlarını anlatan Başkan Kurt, bir türlü hayata geçirilemeyen başta dönüşüm projeleri...

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, son 8 ayda gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili basını bilgilendirme toplantısı düzenledi. İcraatlarını anlatan Başkan Kurt, bir türlü hayata geçirilemeyen başta dönüşüm projeleri olmak üzere çeşitli konularda ise AK Parti’yi eleştirdi.


 


Sanayi ve Karapınar bölgesinde yapılması beklenen dönüşüm projelerindeki son gelişmeleri anlatan Başkan Kazım Kurt, AK Parti’nin yereldeki yöneticilerinin Ankara’da yaptığı baskılar sonucu bu projelerin yapılamadığını, AK Parti’nin Eskişehir halkını cezalandırdığını söyledi.


 


Meclis üyelerinin de tam kadro yer aldığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Kazım Kurt, TOKİ ile anlaşmazlığın devam ettiğini vurguladı.


Yaşanan anlaşmazlıklar neticesinde Karapınar planlarının askıda olduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Küçük Sanayi çarşısı ile ilgili de dönüşüm projemiz çevre ve Şehircilik Bakanlığındadır. AKP’li yerel yöneticilerin baskısı ile bu projeler gerçekleşmemiştir arkadaşlar… Bunu çok net söylüyorum. Gerekirse isim de veririm. Ama bu isimleri Eskişehir’in tamamı zaten biliyor. Bakanlıkta da herkes biliyor. Giderseniz onları da söyler. Eskişehir halkına ceza verdiklerini zannediyorlar” açıklamasında bulundu.


Karapınar imar planlarını ile ilgili TOKİ ile belediye arasındaki anlaşmazlığın devam ettiğini kaydeden Başkan Kazım Kurt, “ TOKİ orada hem işi gerçekleştirmiyor hem de bize de gerçekleştirmek için izin vermiyor. Biliyorsunuz planını meclisimizden geçirmiştik. O plan için de TOKİ dava açtı. Dolayısıyla askıda ama TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.


Bir gazetecinin AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar’ın Kazım Kurt bir dosya hazırlayarak bize sunsun, el ele gidip problemi çözelim sözlerini hatırlatması üzerine Başkan Kurt, sert konuştu.


“DEVLET AYRI İŞTİR, PARTİ AYRI İŞTİR”


Belediyenin dosyayı TOKİ’ye sunduğunu dile getiren Kurt, “AKP İlçe Başkanı dosya sunulacak makam değildir. Bir kere onu bilelim. Onda anlaşalım. AKP İlçe Başkanı ile beraber gidelim TOKİ’ye… Orada evraklarımız, dosyalarımız var. Burada sorun. AKP’nin buradaki defansını geri çekmesidir. Başka hiçbir sorun yok. TOKİ buradan para da kazanır. TOKİ buradan uygulamayı da yapar. AKP il, ilçe örgütleri izin versin. Buyurun yapın desin ama istiyorsa yarın gidelim Ali Bey’le… Konuşalım. Efendim bize evrak versin. Siz kimsiniz? Parti devleti yok. Bu devleti kurumlar yönetiyor. İlçe başkanları sadece partiyi yönetir. İl başkanları partiyi yönetir. Ben bu hastalıktan da bu arkadaşların bir an önce kurtulmasını öneriyorum. Kendilerini devlet yerine koyan bir parti olmaz. Devlet ayrı bir iştir, parti ayrı bir iştir. TOKİ’nin ya da devletin diğer kurumlarının işleyişi başkadır. Bu hastalığa biz alet olmayız. Yani yarın adliyeyle ilgili bir sorunumuz olduğu zamanda mı AKP İlçe Başkanına gideceğiz. Adliye ilgili de sorunlarımız var. AKP İlçe Başkanına gidince düzeliyor mu bu iş? Böyle bir anlayışı kabul etmiyorum. Evrakları TOKİ’de… Beraber gideriz, işi takip ederiz” dedi.


“GEREKİRSE İSİM VERİRİM”


Küçük Sanayi Sitesi’nde de aynı sorunların yaşandığına dikkat çeken Kurt, Aynı şey. Küçük Sanayi çarşısı ile ilgili de dönüşüm projemiz çevre ve Şehircilik Bakanlığındadır. Ali Bey’le TOKİ’ye gitmişken karşılıklı yakın oraya da geçeriz. Onu da gerçekleştirsin. AKP’li yerel yöneticilerin baskısı ile bu projeler gerçekleşmemiştir arkadaşlar… Bunu çok net söylüyorum. Gerekirse isim de veririm. Ama bu isimleri Eskişehir’in tamamı zaten biliyor. Bakanlıkta da herkes biliyor. Giderseniz onları da söyler. Eskişehir halkına ceza verdiklerini zannediyorlar. Böyle bir şey yok. Halkımızı hizmetsizlikle terbiye etmek gibi hadleri de yok. Parti particiliğine bakacak. Devlet devletin işine bakacak. Biz böyle anlıyoruz. Parti devleti işini Türkiye terk edeli çok oldu” ifadelerini kullandı.


“KURT, HESAP VERDİ!”


Başkan Kazım Kurt, düzenlenen toplantıda belediyenin son 8 ayda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgi verdi.


Odunpazarlı vatandaşlarla 5 yılda çok büyük işler başardıklarını kaydeden Kazım Kurt,


“Katılımcılığın, demokrasinin, dayanışmanın ne olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdik. Odunpazarı’nda sosyal demokrasiyi her alanda egemen kılmaya devam ettik. 2019 yılında, yönetimimizin de ikinci dönemindeyiz. Daha önce de belediyeciliğin, artık klasik belediyecilik olmaktan çıktığını söylemiştik. Bizim amacımız sosyal demokrat,  toplumcu, katılımcı, şeffaf bir belediye yaratmak. Bunun için de çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.


 2019-2024 vizyon projelerinin de içinde yer aldığı stratejik planı hazırladıklarını kaydeden Kurt,


“Bunu yaratırken de Eskişehir’de bulunan bütün demokratik kitle örgütleriyle işbirliği yaptık. Toplantılar düzenledik, demokratik kitle örgütlerinden görüşler, öneriler aldık. Biz, Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine seçildiğimiz ilk günden beri gerçekleştirdiğimiz çalışmaların hepsinde Odunpazarlı hemşerilerimizin sesine kulak verdik, onların sesi olduk” ifadelerini kullandı.


“ODUNPAZARINA 16 YENİ ARAç”


Odunpazarı Belediyesi satın aldığı 16 adet çöp kamyonunu hizmete sundu.


Kazım Kurt döneminde kiralık araç sistemine son veren belediyenin yaklaşık 200 araçlık filosu oluştu.
Odunpazarı Belediyesi araç filosuna 16 adet çöp kamyonu kattı.


Araçların tanıtımında konuşan Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt, "Kendi işini kendi gören, kendi ihtiyacını kendisi üreten bir belediye olmak için mücadele ediyoruz. Hem Eskişehir’de üretilen hem de yüzde yüz yerli olan bir kamyonu tenzih etmek suretiyle de Eskişehir’deki sanayi ile işbirliği içine girmiş ve artı bir adım atmış bulunuyoruz. Bundan sonraki dönemlerde Odunpazarı Belediyesi’nde kiralık araç kalmayınca kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. önümüzdeki beş yılın en büyük hedefi budur. Bugün başlamış olduğumuz, bir başlangıçtır. Yeni dönemde bu araçlar nedeni ile yaptığımız tasarruf bize farklı araçları ve farklı yatırımları sağlayacaktır. Bundan sonra çalışanlarımızın, sürücülerimizin kazasız belasız bir biçimde işlerini sürdürmelerini diliyorum. Onların daha dikkatli, daha özenli bir biçimde çalışmalarının bize ayrıca bir tasarruf sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


“TOPLANTIDAN SATIR BAŞLARI”


*Toplantıya CHP’li meclis üyeleri tam kadro katıldı.


*Toplantı sırasında Emre Genç’in Kazım Kurt’un yanında oturması Başkan Yardımcısı mı oluyor sorusunu akıllara getirdi.


*Belediyeye kazandırılan 16 yeni çöp aracının tanıtımı sırasında Kurt konuşmasında sık sık yerli ve milli vurgusu yaptı. Kurt, “Sanayi işbirliğini de gerçekleştirmiş olduk” dedi.


*Kurt, toplantı boyunca ekonomik krize de sık sık vurgu yaptı.


*Seçim öncesinde Kurt’un 100 mahalleye 100 kreş sözünü hatırlatan gazetecilere de yanıt vererek, “Her çocuğun kreş hakkıdır. Deneyeceğiz. Olmazsa da yaptırmayanlar utansın. Kriz dönemine denk geldiği için hayırseverler de rahatlıkla bize kaynak aktaramıyor.”


*Kaynak yaratma çabasında olduklarını da kaydeden Kurt, “Bütçe dışında da gelirlerimiz var. Tarlaların gelirlerinden elde ettiklerimiz var. Yeni kaynaklar yaratamadığımız sürece belediye sıkıntı çekecektir her zaman!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.