"İktidarlar ülkemizi dış devletlere bağımlı hale getirdi"

“İktidarlar ülkemizi dış devletlere  bağımlı hale getirdi”
THE GARDEN’de düzenlenen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Organize Saniye Bölgesi Müdürlüğü Başkanı Nadir Küpeli’nin katıldığı gecenin açılış konuşmasını TMMOB Eskişehir Makina Mühendisleri Odası Başkanı...

THE GARDEN’de düzenlenen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Organize Saniye Bölgesi Müdürlüğü Başkanı Nadir Küpeli'nin katıldığı gecenin açılış konuşmasını TMMOB Eskişehir Makina Mühendisleri Odası Başkanı Atila Tomsuk yaptı.  Meslek ve meslektaş sorunlarının ülke sorunları ile birebir aynı olduğu düşüncesi ile Makina Mühendisleri Odası olarak ülkenin her sorunu için çözüm önerileri ürettiklerini,  üretmeye devam edeceklerini ifade eden Tomsuk, “Mustafa Kemal Atatürk’ ün dediği gibi ‘Tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür’.  Maalesef iktidarlar mali konularda bırakın tam bağımsızlığı daha fazla ülkemizi dış devletlere bağımlı hale getirmişlerdir. özellikle ülkemizin milli fabrikaları satılarak üretim modelinden rant ekonomisine geçmişlerdir. ülkemizin kağıt fabrikaları, şeker fabrikaları satılarak ülkemiz ithalatçı pozisyonuna geçmiştir. Bunlarla da yetinilmeyerek son dönemde de sıra askeri fabrikalara gelmiştir. 14 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sakarya’da ki tank palet fabrikası, 27 askeri fabrika ve 3 askeri tesisin işletmesi Asfat A.Ş.’ ye devredildi. Asfat A.Ş. de tank palet fabrikasını bedelsiz 25 yıllığına işletme hakkını yabancı bir devlet ortaklı bir firmaya devretti” dedi.
Türk ulusunun vergileriyle yaptığı askeri fabrikasının bedelsiz şekilde özelleştirildiğini belirten MMO Eskişehir Şube Başkanı Atila Tomsuk şunları söyledi:“ üstelik bu devirler bununla kalmayacak ve yenileri gelecektir. Dünyada kendi askeri fabrikasını dış güçlere devreden başka bir örnek yoktur. İktidarın bu hatasından derhal vazgeçmesi gerekmektedir yoksa ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır.
Rant ekonomisinden dolayı ülkemizde yeni fabrikalar yapılamamaktadır. üstelik mevcut fabrikalarda ekonomik krizden dolayı üretimlerini düşürmektedir. Bu da meslektaşlarımızın işsiz kalmasına veya daha düşük ücretlerle sosyal güvencesiz çalışmasına yol açmaktadır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.