Kriz pazarı da vurdu

Kriz pazarı da vurdu
Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, pazarlarda ekonomik sıkıntının olduğunu söyledi. Müşterinin az geldiğini ifade eden Mehmet Çiçek, ürünlerde don olayının yaşanmadığını da belirtti. Hava sıcaklıklarının...

Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet çiçek, pazarlarda ekonomik sıkıntının olduğunu söyledi. Müşterinin az geldiğini ifade eden Mehmet çiçek, ürünlerde don olayının yaşanmadığını da belirtti.
Hava sıcaklıklarının iyi gittiğini kaydeden Mehmet çiçek,
“Şu anda pazarlarımızda don olayı yok. Mersin, Antalya, Adana’dan gelen mallarda da hava durumu eksi olmadığı için mevsimsel sıkıntımız yok. Bu sene kış gelmedi.  Daha yeni soğuklar başladı. Bu yıl narenciye bol. Bol olduğu için de sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Suya, yağmura, kara ihtiyacımız var. çünkü kar olmazsa bir yıl sonra sıkıntı çıkar. Portakalda, mandalinada sıkıntımız yok. Bu sene patates, soğan, ürünümüz bol” dedi.
Bilinçsiz üretime dikkat çeken çiçek,
“ ülkede Tarım politikası olmadığı için her vatandaş mal ekiyor. Pazarlarda da ekonomik sıkıntımız var. Müşteri az geliyor. Kendi yağımızla kavruluyoruz. Şu anda marketleri tercih edeceklerine pazarlarımızı tercih etsinler. Marketlerde 150 liraya file doldururlarken pazarlarda 75 liraya doldurabilirler” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.