SP "EYT meselesi biran önce çözülmeli"

SP “EYT meselesi biran önce çözülmeli”
Ülkenin en önemli sorunlarının başında emeğin sömürülmesi geldiğini ifade eden Güney, “En büyük sömürü aracı olan faiz ve haksız  vergi yükünün hem ülke ekonomisini, hem esnafı, hem üreticiyi, tüm çalışanları...

ülkenin en önemli sorunlarının başında emeğin sömürülmesi geldiğini ifade eden Güney, “En büyük sömürü aracı olan faiz ve haksız  vergi yükünün hem ülke ekonomisini, hem esnafı, hem üreticiyi, tüm çalışanları dolayısıyla hepimizi tamamen bunalttığı bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Tüketim çılgınlığının tavan yaptığı ve adeta teşvik edilmek suretiyle her geçen gün artarak çoğalması ve içinden çıkılmaz hal alması, sağlıkta, eğitimde, tarım ve hayvancılıkta umutların tükendiği, ahlaki ve manevi değerlerin çöktüğü, stresin, geçim sıkıntılarının ve bunların neticesi olarak da cinayetlerin ve intihar vakalarının arttığı  zor bir süreçten geçiyoruz. Ve böyle bir zamanda EYT ve asgari ücret gündemin en önemli maddeleri olarak öne çıkıyor” dedi.
EYT meselesinin bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydeden Güney, “Emeklilikte yaşa takılanlar hususunda “Hükümet her türlü yanlışa para bulurken, vatandaşlarımızın bu derdine kaynak bulunamaması anlaşılır bir durum değildir. EYT’lilerin sorunu açıkça ortadır. Devlet vatandaşıyla yaptığı anlaşmaya sadık kalmalı. İnsanların ne zaman işe başlayacağı belli, emekli süresi belli, ama sonra da emeklilik süresini değiştiriyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde bu yok. Bu problemin gecikmesi, üzerimize gelecek yükü artırıyor. Bu işin muhakkak çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.