"Siyaseten çarpıtıyor"

“Siyaseten çarpıtıyor”
AK Parti il başkanı Zihni çalışkan’ın, şebeke suyu zammı ile ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin Eskişehir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nden (ESKİ) cevap geldi.“ AKP il başkanının halkı yanıltıcı...

AK Parti il başkanı Zihni çalışkan’ın, şebeke suyu zammı ile ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin Eskişehir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nden (ESKİ) cevap geldi.
“ AKP il başkanının halkı yanıltıcı açıklamalarına cevap veriyoruz” başlığı ile yapılan açıklamada Kalabak suyuna yüzde 82 değil, yüzde 43 oranında zam geldiği, musluklardan akan suyun güvenli olduğu, suyun kendi cazibesiyle değil, pompalama ile geldiği ve ESKİ’nin altyapı için 10 yılda 1 Milyar liralık yatırım yapıldığına yer verildi. Açıklamada ayrıca Eskişehir’deki su tarifesinin 14 şehirden daha düşük olduğu da vurgulandı.
AK Parti il Başkanı Zihni çalışkan’ın su zammı ile ilgili yaptığı açıklamaya,ESKİ Genel müdürlüğü tarafından verilen cevapta şu görüşleri yer verildi:
“AKP Eskişehir İl Başkanı Sayın Zihni çalışkan, geçtiğimiz Perşembe günü, daha önce gerekçelerini kamuoyunun bilgisine sunduğumuz su zammı ile ilgili bir takım açıklamalar yapmıştır. ESKİ Genel Müdürlüğü olarak eleştirilere ve tepkilere saygılı olmakla birlikte, Sayın Zihni çalışkan’ın bu açıklamasında, Eskişehir’de kullanılan şebeke suyunun güvenirliği için söylediği “doğru olmayan” bilgilerle ilgili Eskişehir halkını doğru bilgilendirmek için, aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.

Zihni çalışkan’ın yanlışı-1
Kalabak suyuna bir yıl içerisinde %82 oranında zam yapıldı.
Doğrusu-1
Kalabak suyunun fiyatı 3,5 TL’ den 5 TL’ ye çıkarılmış olup, zam oranı %43 olarak gerçekleşmiştir.

Zihni çalışkan’ın yanlışı -2
Musluklardan akan su içilemez ve güvenle kullanılamaz durumdadır.
Doğrusu -2
Şebeke suyu, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olarak güvenle içilebilir durumdadır.

Zihni çalışkan’ın yanlışı -3
Su kendiliğinden cazibesi ile geliyor.
Doğrusu -3
Suyun sisteme pompalanması için yılda yaklaşık 40 Milyon TL elektrik gideri gerçekleşmektedir. Elektriğe yapılan her zam bu maliyeti arttırmaktadır.

Zihni çalışkan’ın yanlışı -4
önceki Belediye Başkanlarının yaptığı ortalama 50 yıllık isale hatları kullanılmaktadır.
Doğrusu -4
ESKİ tarafından, İçme suyu isale hattındaki eski borular her yıl yenilenmektedir. örneğin sadece son 2 yılda, İnönü ve Sivrihisar ilçelerinin içme suyu şebekesi tamamen, Mahmudiye’deki asbestli boruların ise tamamı değiştirilmiştir. Değiştirilen şebeke uzunluğu 110km’dir.
Ayrıca son 3 yılda, 55 km asbestli boru değiştirilmiştir.
Son 10 yılda, içme suyu şebekesi hattında kullanılan 850 km uzunluğunda boru değişimi gerçekleştirilmiştir.

Zihni çalışkan’ın yanlışı -5
ESKİ sadece tahsildarlık yapıyor.
Doğrusu -5
kanalizasyon, yağmursuyu drenaj sistemlerine, atık su arıtma ve içme suyu arıtma tesislerine toplamda 1 milyar TL yatırım yapılmıştır.

Su, insan hayatı için paha biçilemez bir nimet ve aynı zamanda vazgeçilemez bir zorunluluktur. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Su ve Kanalizasyon İşletmesi bu gerçeğin bilincindedir. Bu nedenle, şehirde kullanılan şebeke suyunun sizlere ulaştırılmasında her türlü denetim, kontrol ve analiz titizlikle yapılmaktadır. Bugüne kadar, şebeke suyumuzun insan sağlığını tehlikeye soktuğu konusunda hiçbir sorun yaşanmamıştır. Kaldı ki bu konu, hem bizlerin hem de devletin ilgili kademelerince dikkatlice izlenmekte ve denetlenmektedir.
AKP İl Başkanı Sayın Zihni çalışkan’ın, Eskişehir halkını infiale sürükleyecek bu tür ifadeler kullanırken hem çok dikkatli olması hem de böyle bir iddia ortaya koyarken bunu belgelendirmesi gerekmektedir. Ancak, Sayın İl Başkanı, elinde hiçbir bilgi ve belge olmadan çeşitli iddialarda bulunmaktadır.
İdaremiz (ESKİ), kendisinin il başkanı olduğu partinin mensuplarının da üyesi olduğu Genel Kurullarımızda denetlendiği ve bilgilendirildiği halde, gerçekleri “siyaseten” çarpıtarak bu iddialarda bulunduğu açıktır. Son karar her zaman olduğu gibi Eskişehir halkınındır.
Eskişehir kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.