Yeni servis araçları geliyor

Yeni servis araçları geliyor
 Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikinci oturumu Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Toplantıya UKOME Genel Kurulunda görüşülen servis araçlarında plaka sayısının arttırılması ile ilgili karar geldi. ...

 


Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikinci oturumu Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Toplantıya UKOME Genel Kurulunda görüşülen servis araçlarında plaka sayısının arttırılması ile ilgili karar geldi.  Buna göre 332 servis aracı daha trafiğe eklenecek.


Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikinci oturumu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Sakin geçen meclis toplantısında 22 madde gündeme geldi.


19 konu oy birliğiyle kabul edilirken, diğer 3 madde ise oy çokluğuyla meclisten geçti.


Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığından diğer birimlere 15 milyon ödenek aktarılması oybirliğiyle kabul edildi. Ancak AK partili Orhan Durmuş oybirliği ile gelen gündem maddesiyle ilgili akıllarına takılan soruların cevaplanmasını istedi.


Durmuş, “Porsuk-1, Porsuk-2 ve 8 mahalledeki kentsel dönüşüm için çevre ve Şehircilik Bakanlığının ödenek olarak 2,5 milyon gönderildi mi? Gönderilmişse aktarılan bu bütçede var mı?” diye sordu.


Soruyu yanıtlayan Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Rıza özsaltık, “Bütçede bulunan 15 milyon ödeneğin kullanılmayacağı anlaşıldığından dolayı aktarma yapıldı. 8 mahalle için çıkan iptal kararı sonrası gönderilen ödeneğin heba olmaması için aktarılıyor. Bakanlıktan da 2,5 milyonluk ödenek geldi ancak biz onu proje hazırlığı için kullandık” dedi. İlgili madde oybirliğiyle kabul edildi.


öte yandan UKOME Genel Kurulunun servis araçlarında plaka sayısının arttırılması ile ilgili kararına AK Partililer ret oyu verdi. 


Karşı oy gerekçelerini söyleyen AK Partili Orhan Durmuş, 332 servis aracının daha trafiğe eklenmesinin doğru olmayacağını söyledi.


Durmuş, 332 servis aracının trafik yoğunluğuna sebebiyet olacağı gerekçesiyle ilgili konuya ret oyu vereceklerini bildirdi. İlgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.


Diğer maddeler de oylandıktan sonra Yılmaz Büyükerşen, herkesin yeni yılını kutlayarak, sağlık, mutluluk ve esenlikler diledi.


 


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.