"Eskişehir özel bir kent"

“Eskişehir özel bir kent”
 Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e nezaket ziyareti...

 




Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.


çeşitli temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Başkan Büyükerşen ile bir araya geldi. Eskişehir’in özel ve güzel bir kent olduğunu ifade eden Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun “Eskişehir, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş noktası, milli mücadelenin ve Kuvayi Milliye’nin merkezi ve en önemlisi bağımsızlık mücadelemiz olan Kurtuluş Savaşı’nın simge kentlerinden biridir. Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında çok önemli mücadelelerin verildiği bu topraklar yakın tarihimiz açısından büyük önem teşkil ediyor. Sayın Yılmaz Büyükerşen de hayata geçirdiği çalışmalar ile bu tarihi koruyarak, başta Anadolu üniversitesi’ni çok önemli bir bilim merkezi, ardından da Eskişehir’i Anadolu’nun en modern kentlerinden biri haline getirdi. Bu kentte yaptıklarını gördükten sonra kendisine olan saygımız katbekat arttı. Kültüre, sanata verdiği değer ile tiyatrosu, orkestrası, festivalleri ile Eskişehir’i bu alanda diğer kentlere örnek bir kent haline getirdi. Ben şahsım adına kendisini ve ekibini kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.


Cumhuriyet Gazetesi’nin bu ülkenin sağlam durabilen ender basın organlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Büyükerşen ise “Adını Atatürk’ün verdiği, Yunus Nadi’nin kurduğu Cumhuriyet Gazetesi, İlhan Selçuk’ların, Uğur Mumcu’ların, Ahmet Taner Kışlalı’ların çizgisinde yayın hayatını sürdürüyor. Gazetecilerin fikirleri uğruna cezalandırılmak istediği ülkemizde cesurca doğruları ve gerçekleri yazan, Türkiye’nin en önemli basın yayın organlarından birisi Cumhuriyet Gazetesi’nin yöneticilerini Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek ziyaretleri dolayısıyla Cumhuriyet Vakfı yöneticilerine teşekkür etti.


Ziyaret sonrası vakıf yöneticilerinin Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ndeki gezisinde Başkan Büyükerşen de eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.