Çiftçiye analiz müjdesi

Çiftçiye analiz müjdesi
Kar yağışı ile birlikte biraz olsun yüzü gülen çiftçiye bir müjde de Odunpazarı İlçe Ziraat Odasından geldi. İlçe Ziraat Odası yönetiminin girişimleri sonucu toprak analiz laboratuarı yeniden düzenlenerek çiftçinin hizmetine...

Kar yağışı ile birlikte biraz olsun yüzü gülen çiftçiye bir müjde de Odunpazarı İlçe Ziraat Odasından geldi. İlçe Ziraat Odası yönetiminin girişimleri sonucu toprak analiz laboratuarı yeniden düzenlenerek çiftçinin hizmetine sunuldu.


Amaçlarının zaten mağdur durumda olan çiftçiye imkânlar dâhilinde her türlü kolaylığı sağlamak olduğunu belirten Başkan Naci Erdemli, kar amacı gütmeksizin çiftçimize bu imkânı sağlamanın gurunu yaşıyoruz dedi. Toprak analiz laboratuarından sadece bölge çiftçilerinin değil, çevre illerdeki vatandaşlarında yararlanabileceğini ifade eden Erdemli “Laboratuarımızda verimlilik analizi yapmaya yeniden başlanıldı. Toprak analizi, bir tarla toprağının gübre ihtiyacını ortaya koyan bilimsel bir yöntemdir. Toprakta bulunan faydalı bitki besin elementi düzeylerini ve toprakta yetişecek bitkilerin ihtiyacı olan gübrenin miktar ve cinsini belirlememizi sağlar.50 dekar üzerindeki arazisi olan çiftçiler devletten destek alabilmek için bu analizi yaptırması gerekiyor” şeklinde açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.