Mustafa Balbay Fuardaydı: "Mücedele etmeden iktidar olunmaz"

Mustafa Balbay Fuardaydı: “Mücedele etmeden iktidar olunmaz”
TÜYAP kitap fuarındaki söyleşide yazar Mustafa Balbay, ülkemizin pek çok olumsuzlukla karşı karşıya olduğunu belirterek, duyarlılık çağrısı yaptı..Tüyap Kitap Fuarının son gönünde, tanınmış gazeteci-yazar Mustafa Balbay...

TüYAP kitap fuarındaki söyleşide yazar Mustafa Balbay, ülkemizin pek çok olumsuzlukla karşı karşıya olduğunu belirterek, duyarlılık çağrısı yaptı..
Tüyap Kitap Fuarının son gönünde, tanınmış gazeteci-yazar Mustafa Balbay da fuara konuk oldu. "Türkiye Nereye Gidiyor?" başlıklı bir söyleşide konuşan Balbay, "çok önemli bir dönemeçteyiz. Bunun için yeni arayışlar var.. Akp'nin yanlış uygulamaları var. AKP çöküyor, CHP geliyor diye bir şey yok; bu kolaycılık olur.  Mücadele etmeksizin,  bir iktidar değişikliği mutlaka olur, diye bir durum yok. Yerel yönetimlerdeki başarıyı genel seçimlere taşımak gerekli. Türkiye'deki şu anki gidişte pek çok olumsuzluk var. Bunlar hukuksal zeminde, aklın ve bilimin ışığında çözülmeli. Türkiye'nin geleceğini kurmak zorundayız.." biçiminde konuştu. Mülteci sorununa da değinen yazar Mustafa Balbay, ülkemizde milyonlarca Suriyelinin bulunduğunu ve yakında Hatay'da Suriyelilerin nüfusun yarıdan fazlasını oluşturabileceğini söyledi.
"Şahşım anlayışından halkın, hakkın ve hukukun devletine yönelmek zorundayız" diyen Balbay, teknolojik ve bilimsel geri kalmışlık sürecinde matbaanın ülkemize 300 yıl geç gelmesi, dinin bir iktidar, egemenlik aracı olarak kullanılması gibi nedenlerin olduğunu vurgulayarak, "ülkemizde aydınlığın mücadelesi var. Türkiye'nin çıkışı için artık başka bir yerde toplanmak gerekli" dedi ve yeni seçeneklere dikkat çekti. Balbay savaşlara ve Mustafa Kemal Atatürk'ün barıştan yana tavrına da  da değinerek, "Bölgemizde savaşlar yaşanıyor. Müslüman ülkeler birbirleriyle savaşıyor...Savaş ekonomisinden barış ekonomisine geçilmelidir.." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.