Yeni yıla zamlı başlangıç

Yeni yıla zamlı başlangıç
Büyük coşku ile girilen yeni yıl buna karşılık zamlarla geldi. 2020 Yılı ile birlikte pek çok kalemde yeni fiyatlar devreye girdi. Vatandaşların ekonomik gücünü önemli derecede etkilemesi beklenen zamlı tarifeler dün itibariyle...







Büyük coşku ile girilen yeni yıl buna karşılık zamlarla geldi. 2020 Yılı ile birlikte pek çok kalemde yeni fiyatlar devreye girdi. Vatandaşların ekonomik gücünü önemli derecede etkilemesi beklenen zamlı tarifeler dün itibariyle hayatımıza girdi.


YENİ YILDA YENİ ZAMLAR


Vatandaşlar 2020’ye büyük eğlencelerle girmelerine rağmen, özellikle dar ve orta gelirlileri zor bir yıl bekliyor. Pek çok kalemde yapılan zam vatandaşın cebini zorlayacak gibi gözüküyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi Yüzde 12 ile yeni yılda zamlanırken, ehliyet, pasaport gibi evraklar için ödenecek harç miktarları da yine yüzde 22 zamlandı. Trafikte hata işleminin bedeli de bu yıl yüzde 22 zamlı.


Daha önce elektrikten, doğalgaza ve diğer temel tüketim ürünlerine gelen büyük zamların ardından, hizmet sektöründe de fiyatlar epeyce değişti. Kısacası, yeni yıl beraberinde yeni fiyatları da hayatımıza soktu.


ESKİŞEHİR’DEKİ ZAMLAR
Vatandaşlar İsmet İnönü caddesinde bulunan bir alışveriş merkezinde yeni yıl heyecanını yaşarken, ortaya renkli görüntüler çıktı. Birçok vatandaş eğlenerek geri sayımı yaşarken, geceye ise su yükleme noktalarında oluşan kuyruk damga vurdu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından suya yapılan yüzde 60’lık zammının 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girmesi nedeniyle birçok vatandaş zamsız su fiyatından yararlanmak için zamanla yarıştı. Su yükleme noktasında uzun kuyruklar oluşurken, bir vatandaş ise geri sayım sırasında koşarak su yükleme noktasına yetişmeye çalıştı.


MİNİBüSLERE 25 KURUŞ ZAM


Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Eskişehir Minibüs İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Ay “Uzun süreden beklediğimiz zam kararı sonunda kabul edildi. Akaryakıt başta olmak üzere tüm girdilere gelen fiyat artışı üyelerimiz olumsuz yönde etkiledi. Zam yapmamak için bir süreden beri direndik. Halkımızın zor durumda olmaması için uzun süre aynı fiyatla hizmet vermeye devam ettik. Bu günden itibaren 25 kuruşluk küçük bir artışla hizmetimiz devam edecek. Zam yapmaya mecbur kaldık” dedi.


Eskişehir’de faaliyet gösteren ticari minibüslere bağlı oldukları oda tarafından yeni ulaşım tarifeleri teslim edildi. Minibüslere yolcu taşımacılığında 25 kuruş zam yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.