"Bize şaka yapıyorlar sandım"

“Bize şaka yapıyorlar sandım”
 Yaşadıkları silahlı soygunu mahkemede anlatan Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, zararının 10 milyon liranın üzerinde olduğunu belirtti. Sarar “Eve kar maskeli 3 kişi girdi. Şaka yapılıyor zannettim. Benden 1...







 


Yaşadıkları silahlı soygunu mahkemede anlatan Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, zararının 10 milyon liranın üzerinde olduğunu belirtti. Sarar “Eve kar maskeli 3 kişi girdi. Şaka yapılıyor zannettim. Benden 1 milyon Euro ile 1 milyon Dolar vermemi istediler.” Diye konuştu.


 


Eskişehirli ünlü işadamı Cemalettin Sarar ve eşinin darp edilerek evdeki kasadan hırsızlık yapıldığı iddiasıyla Bulgaristan sınırında gözaltına alınarak Türkiye’ye iade edilen 6 sanığın yargılanmalarına başlanıldı.


 


3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmaya tutuklu olan eski karı koca ile ünlü iş insanı Cemalettin Sarar katıldı. Yaklaşık 4 saat süren ilk duruşmada sanıklar suçlamaları kabul etmezken, İşadamı Sarar, sanıklardan şikâyetçi oldu.


Duruşmaya Yurt Dışında Olduğu İçin Eşi Zehra Sarar Katılmazken İfade veren Cemalettin Sarar “ 10 Milyon Liranın üzerinde Zararımız Var. Eve Girdiklerinde Şaka Yapıyorlar Zannettim”


 


Eskişehirli ünlü işadamı Cemalettin Sarar ve eşinin darp edilerek evdeki kasadan hırsızlık yapıldığı iddiasıyla Bulgaristan sınırında gözaltına alınarak Türkiye’ye iade edilen 6 sanığın yargılanmalarına başlanıldı.


Eskişehir 3’cü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya işadamı Cemalettin Sarar, tutuklu sanıklardan Alexsadr Arıcov, boşandığı eşi Lulıa Dragusan ile taraf avukatları katılırken tutuksuz yargılanan 4 sanık katılmadı.


Haklarında ‘yağma kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve mala zarar verme suçlarından dava açılan sanıklardan Lulıa Dragusan, üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, olay günü İstanbul ilinde olduğunu söyledi.


KAMERA KAYITLARI İNCELENSİN


Kamera kayıtlarının incelenmesi talebinde bulunan Dragusan “Ben 2017 yılında Sarar çiftinin yaşadığı konutta çalışmaya başladım.2 ay süre çalıştıktan sonra işten ayrıldım ve İstanbul’a geri döndüm.9 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Eskişehir’den ayrıldıktan sonra Moldova’ya geri döndüm. Daha sonra çalışmak için İstanbul’a geldim. Eski işyerimde tekrar çalışmaya başladım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Sarar ailesinin yanında çalışırken Zehra Sarar, ziynet eşyalarını çıkartınca kutulara yerleştirmemi isterdi. Parmak izimde oradan çıkmıştır. Olayın yaşandığı gece konuta girenlerin arasında ben yoktum. Ogün İstanbul’da arkadaşımın yanındaydım. Birlikte şarap içip, fotoğraf çektirdik. Arkadaşımın kaldığı adresin etrafındaki kamera görüntülerinin incelenmesini istiyorum. Ben bu suçu işlemedim” dedi.


SUçLAMALARI KABUL ETMİYORUM


Duruşmada ifade veren diğer sanık Alekxadr Arıcov’da suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Olay  günü Eskişehir’de bulunmadığını belirten  Arıcov, eski patronu olan  Sarar’a geçmiş olsun dileğinde bulunarak “Ben Sarar ailesinin bağ evinde bahçıvan olarak çalışıyordum. Bir süre sonra işimden ayrılıp İstanbul’a gittim. Bir daha Eskişehir’e geri dönmüş değilim. Suçlamaları da kabul etmiyorum” dedi.


SARAR “ŞAKA YAPIYORLAR ZANNETTİM”


Eşi Zehra Sarar’ın yurt dışında olduğu için duruşmaya katılamadığını belirten Cemalettin Sarar sanıklardan şikâyetçi olduğunu söyledi. Zararının 10 milyon liranın üzerinde olduğunu belirten Sarar “Olay gecesi eşim ile birlikte konutta oturuyordu. Dış kapının üzerinde her zaman anahtar bulunur. Konutun girişinde güvenlik görevlikleri bulunuyor. Bu şahıslar telleri keserek içeriye girmişler. Eve kar maskeli 3 kişi girdi. Şaka yapılıyor zannettim. Benden 1 milyon Euro ile 1 milyon Dolar vermemi istediler. Ben de bu kadar para yok diyerek ceketimin cenindeki 2 bin 600 liraya yakın parayı verdim. Salonda 2 kişi vardı. Gelen bir kişide girer girmez yukarıya çıktı. Evin içerisini bilen birisiydi. Para yok dediğimde kasanın anahtarını istediler. Daha sonra beni alıp yukarı kattaki yatak odasına çıkartılar. Bir kişide eşimin yanındaydı. Eşime kasanın anahtarını ver diye bağırdım. Oda vermeyince darp ettiler. Daha sonra beni de aşağı kata indirdiler. Eşim ile ikimizin el ve ayaklarını bağladılar. Alın her şeyi götürün dedim. çok korkmuştuk. Yaklaşık bir saat bağlı kaldık. Eşim bir elini bağdan kurtararak makasa ulaştı. İpleri keserek kurtulmayı başardık. Kendilerinden şikayetçiyiz” diye konuştu. Duruşma eksik ifadelerin alınması için mahkeme heyeti tarafından “12 Mart 2020 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.