69 Günlük direniş anlaşma ile sona erdi

69 Günlük direniş anlaşma ile sona erdi
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri tarafından Organize Sanayi Bölgesinde başlatılan çadır eylemi dün sona erdi. Anlaşmanın ardından eylem çadırları söküldü.Üç...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri tarafından Organize Sanayi Bölgesinde başlatılan çadır eylemi dün sona erdi. Anlaşmanın ardından eylem çadırları söküldü.


üç ayrı fabrikadan bir süre önce tazminat ve alacak maaşları ödenmeden işten çıkartılan işçilerin eylemi varılan anlaşma ile bitirildi. Aylardan beri alacakları için İstanbul başta olmak üzere Ankara ve Eskişehir’de bir dizi eylem ve girişimlerde, bulunan sendika üyeleri, dün 69 gündür soğuk altında kaldıkları çadırları söktü.


Tasarruf ve Mevduat Fonu (TMSF) ile işvereni bir araya getirdiklerini belirten Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu “Günlerden beri devam eden haklı mücadelemiz sonunda yapılan anlaşma ile noktalandı. Eylemi sona erdiriyoruz. Tasarruf Mevduat Fonu ile işveren arasında yapılan anlaşma sonucu, fabrikadaki bazı mallar fona devredildi. Bu malların satışından elde edilecek gelirle işçimizin alacağı olan tazminatının yüzde 93,2 oranı dağıtılacak” dedi.


Yapılan basın açıklamasının ardından günlerden beri devam eden çadır eylemine son verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.