"Esnaf kontak kapatıyor"

“Esnaf kontak kapatıyor”
 Aralarında Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak’ın da olduğu 13 MHP’li milletvekili TBMM’de g basın toplantısı düzenleyerek nakliyeci esnafının sorunlarını gündeme getirdi.MHP’li Sazak, Eskişehir Taşıyıcılar...

 


Aralarında Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak’ın da olduğu 13 MHP’li milletvekili TBMM’de g basın toplantısı düzenleyerek nakliyeci esnafının sorunlarını gündeme getirdi.


MHP’li Sazak, Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifi’nin üye sayısının 2009 yılından itibaren yarı yarıya düştüğünün altını çizerek kamyoncu esnafının darboğazda olduğunu ve yeterli teşviklerin yapılmadığını dile getirdi.


Yeni yürürlüğe giren dijital takograf uygulaması sonrasında gerçekleşen protesto eylemlerinden dolayı MHP milletvekilleri kendi seçim bölgelerindeki kooperatifleri ziyaret etmiş ve kamyoncu esnafının sıkıntılarını yakından takip etmişti. Bu çerçevede esnafın sorunlarını düzenli olarak TBMM’de gündeme getiren MHP’li milletvekilleri dün ortaklaşa gerçekleştirdikleri basın toplantısı ile hassasiyetlerini bir kez daha göstermiş oldu.


ESKİŞEHİR’Lİ ESNAF SAYISI AZALIYOR


Basın toplantısında söz alan MHP’li Sazak, Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifi’nin üye sayısının 2009 yılından itibaren yarı yarıya düştüğünün altını çizerek kamyoncu esnafının darboğazda olduğunu ve yeterli teşviklerin yapılmadığını dile getirdi. Trafik cezaları, köprü ve otoyol geçiş ücretleri gibi giderlerdeki artışlardan dolayı şoför esnaf sayısının azaldığını belirten MHP’li Sazak, “ülkemizin çağın gerekliliğiyle dijital platforma geçişi, iş ve çevre güvenliği açısından verilerin biriktirilmesiyle yapılacak düzenlemelerin sağlayacağı fayda ortada olmakla birlikte, yeni düzenlemeler ve geçiş süreçlerinin hâlihazırda zorlukla ayakta kalmaya çalışan şoför esnafımızı mağdur ettiği görülmektedir. Sistem çağa ayak uydururken, esnafımız da sistemle birlikte ileriye taşınmalı, geliştirilmeli ve esnafımızın da kazanması, kazandırılması gerekmektedir” dedi. Milletvekili Sazak konuşmasına son verirken düzenlemelerde şoför esnafının görüşü alınması gerektiğini ve ton-kilometre ücreti belirlenerek şoför esnafının korunması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.