JOMIT'in 2. sayısı yayımlandı

JOMIT’in 2. sayısı yayımlandı
 Türkiye de alanında bölümlerarası entegresyon bakımından yayımlanan ilk bilimsel dergi JOMIT’in (Journal of Medical Innovation and Technology) 2 nci sayısı yayınlandı. Prof. Dr. Ali Arslantaş editörlüğünde yayımlanan derginin...

 


Türkiye de alanında bölümlerarası entegresyon bakımından yayımlanan ilk bilimsel dergi JOMIT’in (Journal of Medical Innovation and Technology) 2 nci sayısı yayınlandı. Prof. Dr. Ali Arslantaş editörlüğünde yayımlanan derginin editör kurulunda ülkemizin ve Dünyanın farklı üniversitelerinden alanında uzman akademisyenler görev yapıyor. 


Gelişen teknoloji ile birlikte sağlık alanında 3D yazıcı ve 3D biyoyazıcılar gibi yeni cihazlar kullanılmaya başlanmıştır. Bu alanda multidisipliner çalışmalar ile birlikte Mühendislik ve Sağlık alanında yeni gelişmeler ve buluşlar ortaya çıktı. Bu bağlamda ülkemizde dışa bağımlılığı minimale indirmek ve bunu bilimsel platforma taşımak amacıyla ‘Journal of Medical Innovation and Technology’ dergisi Eskişehir Osmangazi üniversitesi bünyesinde yayın hayatına başladı.


AMAç TüM DüNYAYA DUYURMAK


2. Sayısı yayımlanan dergi ile ilgili bilgi veren yetkililer; “Uzun bir ön değerlendirme ve konu ile ilgili uzmanların görüşleri alındıktan sonra dergi ile ilgili hazırlıklarımız yapılmış ve ülkemizdeki Sağlık ile Mühendislik Alanındaki gelişmeleri tüm dünyaya duyurmak amacıyla dergimiz hazırlanmıştır.” Dediler.


JOMIT Sağlık Alanında Temel ve Klinik bilimler ile Mühendislik bilimlerinin entegrasyonunu sağlamaya odaklanıldığının belirtildiği bilgilerde daha sonra şu ifadelere yer verildi; “Beyin Cerrahi, Ortopedi, Plastik Cerrahi gibi branşların klinik çalışmalarını bilimsel zeminde güçlendirmek amaçlanmıştır. Malzeme, Elektrik-Elektronik, Biyomühendislik, Makine ve Bilgisayar mühendisliği ve diğer branşlar ile yapılan multidisipliner çalışmalar sayesinde ortaya çıkan buluşlar bilimsel zemine, ülkemizden taşınabilecektir. Dergimizin konu başlıkları arasında robotik cerrahi uygulamaları, sanal gerçeklik, yeni ve kişiye özel implant tasarımları ile kaplamalar, teknolojik akılcı ilaç kullanımı gibi anahtar kelimeler yer almaktadır.”


JOMIT İLK BİLİMSEL DERGİ 


Prof. Dr. Ali Arslantaş editörlüğünde yayımlanan derginin editör kurulunda ülkemizin ve Dünyanın farklı üniversitelerinden alanında uzman akademisyenler görev yapıyor. Yılda iki sayı yayımlanması planlanan JOMIT’in ilk sayısı Haziran 2019 da yayımlanmış ve ilgili sektörlerde büyük yankı uyandırmıştı. İlk sayımız online baskının yanında 500 adet fasikül basılırken, üniversiteler, Araştırma Merkezleri, Teknokentler, Teknoloji Transfer Ofisleri ve konu ilgili merkezlere iletildi. Dergi yöneticileri konuyla ilgili olarak; “Bu süreçte dergimiz uluslararası alanda da duyulmuş ve farklı ülkelerden bilimsel makaleler değerlendirmek amacıyla dergimize gönderilmeye başlanmıştır. Bilim değeri ve bilime katkısı yüksek makaleler ile yayımlanan ikinci sayımız ile birlikte çalışmalarımıza devam etmekteyiz.


Dergimizde Sağlık teknolojileri ile ilişkili olarak orijinal makaleler, derleme, Editöre not, vaka sunumu gibi bilimsel değerlerimize yer verilmesi planlanmıştır.


Son gelişmeler ile birlikte dergimiz TüBİTAK ULAKBİM çatısı altında, Türkiye'de yayımlanan akademik dergiler için elektronik ortamda barındırma ve editoryal süreç yönetimi hizmeti sunan ve günlük ortalama kullanıcı sayısı yüzbinin üzerinde olan DergiPark dergileri arasına girmiştir.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.