Eskişehirli çift dünyayı geziyor

Eskişehirli çift dünyayı geziyor
 Sosyal ağ olan instagramda yüz binlerce takipçileri ile fenomen hale gelen gezgin Eskişehirli Buğrahan ve Begüm çifti, çektiği otostopla dünyayı keşfediyor. Aslen Bursalı olan ama Eskişehir’de yaşayan, Hacettepe Üniversitesi...

 


Sosyal ağ olan instagramda yüz binlerce takipçileri ile fenomen hale gelen gezgin Eskişehirli Buğrahan ve Begüm çifti, çektiği otostopla dünyayı keşfediyor.



Aslen Bursalı olan ama Eskişehir’de yaşayan, Hacettepe üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu Buğrahan Uzunca, özel sektörde beyaz yaka olarak çalışmaya başladı. Ancak yaşadığı hayattan hiç memnun olmayan Buğrahan, işi bırakarak gezmek için dünya yoluna düştü ve yaklaşık 3 senedir gezilere devam ediyor. öte yandan Kocaeli üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Begüm Uzunca da mezun olduktan sonra İstanbul’da marka danışmanlık yapmaya başladı. Ancak o da bu hayattan memnun olmadığı, hayali dünyayı gezmek olduğu için gezilere çıkmaya başladı. Bir gün ayrı olarak Buğrahan ve Begüm’ün yolu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya düşerken birbirine tanıdı. İkisinin de hayatın hedefi gezerek dünyayı keşfetmek olduğu anlayan çift, tanıştıktan 6 ay sonra evlendi. O günden bugüne sürekli gezmeye çıkan ve yılın büyük bir süre yollarda geçiren gezgin çift, az miktarda birikmiş para ile yola düşerken instagramda paylaştığı anılarıyla gün geçtikçe fenomen olmaya başladı. Şimdi çiftin ayrı 2 instagram hesabında 230 binden fazla takipçisi bulunurken artık aldığı sponsorluk teklifleriyle şimdiye kadar büyük miktarda para harcamadan ve bazen otostopla sayısız ülke ve şehir gezdi. Gezgin çift, yaptığı gezileriyle hayatın en mutlu günleri yaşıyorken gittiği yerde kültür alış-verişinde de bulunuyor. Uzunca çifti aynı zamanda gittiği bazı ülkelerde aldığı sponsor tekilini burs olarak Türk öğrencilere vererek onların eğitimlerine katkı sağlıyor. Gezgin çifti, şimdiye kadar Asya, Avrupa, Balkan, Latin Amerika kıtalarına kadar ayak basarken, hedeflerinde Hindistan, Bangladeş, Myanmar, Tayland gibi güney Asya ülkeleri ve Güney Afrika turu var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.