Afyon yolu için umut ışığı

Afyon yolu için umut ışığı
 2020 yılı ikinci koordinasyon toplantısı Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı. Toplantıda Eskişehir için büyük önem arz eden ve birçok ölümlü kazaya da sebebiyet veren Seyitgazi- Kırka yolu gündeme...

 


2020 yılı ikinci koordinasyon toplantısı Eskişehir Valisi özdemir çakacak başkanlığında yapıldı. Toplantıda Eskişehir için büyük önem arz eden ve birçok ölümlü kazaya da sebebiyet veren Seyitgazi- Kırka yolu gündeme geldi. Yolun yatırım programına alınması dahilinde yapımı için harekete geçileceği ifade edildi.


 


Şehrin acil yapımının beklendiği Mihalgazi yolunun da konuşulduğu toplantıda, yolun ihalesinin yapıldığı, değerlendirmesinin sürdüğü ve Nisan Ayında yol yapım çalışmalarının başlayacağı bilgisi de verildi.


Karayolları 4. Bölge müdürü İlhan Aytekin, gerçekleştirdiği konuşmada, Seyitgazi Kırka yolunun Cumhurbaşkanlığı yatırım programına girmesi halinde yapım sürecini başlatacaklarını söyledi.


2020 yılında iki önemli projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını ifade eden İlhan Aytekin, “çevre yolu projemiz hazır. İnşallah 2020 yılı yatırım programına girmesi halinde inşallah yapım sürecini başlatmayı hedefliyoruz.  Bir diğeri de Seyitgazi- Kırka yolunun yapımıdır. önümüzdeki süreçte yatırım programları açıklanacak. Bu bahsettiğimiz iki önemli projede yatırım programlarına alınırsa yapılacak. 95 km’nin tamamını kapsıyor. Eskişehir’imiz için önemsiyoruz. 2020 yılı yatırım programına girmesi halinde süreci başlatmış olacağız. Mihalgazi yolu ihalesi ile ilgili değerlendirme sürecimiz devam ediyor. Bir aksilik çıkmazsa Nisan ayında çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.


“GüZEL HABER”


Eskişehir Valisi özdemir çakacak da durumun sevindirici olduğunu vurgulayarak, Bunlar güzel haberler. Alpu, Mihalgazi zaten yatırım programları içerisindeydi. Biri ihale diğeri mahkeme kararı dolayısıyla bir gecikmeye uğramıştı ama Alpu yolu ve Afyon sınırına kadar olan kısım da bölünmüş yol ihtiyacımız vardı. Güzel haberlere sevindik” ifadelerini kullandı.


“ESKİŞEHİR’E 5 MİLYARLIK YATIRIM”


öte yandan Eskişehir Valisi özdemir çakacak, Eskişehir genelinde gerçekleşen yatırımlar hakkında da bilgi verdi.


İlimizde 22 yatırımcı kuruluşun gerçekleştirdiği yatırımların toplam proje bedellerinin 5 milyar 164 milyon 906 bin TL olduğunu vurgulayan çakacak, “2019 yılı ödeneği 91 milyon 396 bin TL, 2019 yılı + sonu itibariyle harcama 603 milyon 976 bin TL’dir” dedi.


377 projenin 208’inin tamamlandığını kaydeden çakacak, “92’si devam etmekte,  26’sı ihale aşamasında, 5’inin ihalesi yapılmış olup, bir proje tasfiye edilmiştir” diye kaydetti.


Konuşmaların ardından toplantı soru- cevap şeklinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.