"Eskişehir sanayisi bize güç veriyor"

“Eskişehir sanayisi bize güç veriyor”
  Ağbal, Eskişehir’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada raylı üretimde büyük bir sıçrama hedeflediklerini belirterek, “İnanıyorum ki bu alanda Eskişehir çok daha iyi noktalara gelecek. Eskişehir ekonomisi Türkiye...

 


 


Ağbal, Eskişehir’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada raylı üretimde büyük bir sıçrama hedeflediklerini belirterek, “İnanıyorum ki bu alanda Eskişehir çok daha iyi noktalara gelecek. Eskişehir ekonomisi Türkiye ekonomisi içerisinde önemli bir yere sahip” dedi.


 



Bir takım ziyaretler üzerine Eskişehir’e gelen Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından düzenlenen ‘Geleceğe Değer Katan Liderler ödül Töreni’ne katıldı.


 



Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, hızlı trenin Eskişehir’de üretilmesi gerektiğine değindi. Güler, “Her şeye rağmen çarkları döndürmeye, ülkemiz ve şehrimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Devletimizin istihdamı artırmaya yönelik gayretini takdirle karşılıyoruz. Eskişehir’in 100 yılı aşkın demiryolu ve raylı sistemler tecrübesi var. Eskişehir’in bunun için teknik donanımı, tecrübesi, yetişmiş insan kaynağı var. Bu potansiyeli artık hayata geçirmeli ve yüksek hızlı trenimizi Eskişehir’de üretmeliyiz” dedi.


ŞEHRİMİZ SANAYİ KENTİ
Ardından konuşan Eskişehir Valisi özdemir çakacak da, “Bugün Eskişehir sanayisi ve ticareti için gurur veren bir gün. ödül alacak sanayicilerimiz başta olmak üzere tüm iş insanlarımızı tebrik ediyorum. Şehrimizin sanayisine katkı sunun herkese en içten teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Her şehrin öne çıkan bir yönü olsa da şehrimiz bu açıdan farklıdır. Şehrimiz sanayi ve ticaret kentidir. Binlerce insanı istihdam eden şehrimiz yüksek teknolojili ürünler ihracatında ülkemizin önde gelen merkezlerindendir. TüİK rakamlarına göre 1 milyar doların üzerinde ihracatımız var. Şehrimizin ekonomik olarak iyi bir noktada olduğu görülecektir. ülkemizin gelişip kalkınmasında, 2023 hedeflerine ulaşmasında özel sektör ve iş insanlarımız son derece önemlidir” diye konuştu.


RAYLI SİSTEMLERDE SBIçRAMA OLACAK
Daha sonra katılımcılara hitap etmek üzere kürsüye gelen Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, raylı üretimde büyük bir sıçrama hedeflediklerini belirterek, “İnanıyorum ki bu alanda Eskişehir çok daha iyi noktalara gelecek. Eskişehir ekonomisi Türkiye ekonomisi içerisinde önemli bir yere sahip. Türkiye ekonomisinin ihracat potansiyeli bakımında Eskişehir sanayisi bize güç veriyor. Burada plan döneminde birçok şey hedefledik ama en önem verdiğimiz konuların bir tanesi de organize sanayi bölgelerinin lojistik bölgelere olan bağlantı yollarının yapılması. Eskişehir de dâhil olmak üzere sanayi bölgelerimizin bağlantı yolları konusunda gerekli çalışmaları başlatacağız. Türkiye raylı üretimde önemli bir pazar ve önemli bir kapasiteye sahip, TüLOMSAŞ’ı stratejik bir firma olarak belirledik. Raylı ulaşım sistemlerinde büyük bir sıçrama hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.