"İdari personelin tayin hakkı olmalı"

“İdari personelin tayin hakkı olmalı”
  Kamu- Sen Konfederasyonu’na bağlı Türk Eğitim–Sen Eskişehir 2’nolu Şubesinde gerçekleştirilen toplantıda talepler dile getirildi. Üniversitelerde görev yapan idari personele tayin hakkının tanınması gerektiğini belirten...

 


 


Kamu- Sen Konfederasyonu’na bağlı Türk Eğitim–Sen Eskişehir 2’nolu Şubesinde gerçekleştirilen toplantıda talepler dile getirildi.


 


üniversitelerde görev yapan idari personele tayin hakkının tanınması gerektiğini belirten Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Gürol Yer “Türk Eğitim Sen olarak bu hak mağduriyetlerine kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Yüksek öğretim Kurumuna gönderilmek üzere imza kampanası başlattık. Kampanya kapsamında YöK’ün, üniversitelerde görev yapan personelin, 3 yıl görev yapmak kaydıyla isteğe bağlı olarak, özürleri varsa bu özür durumlarına binaen diğer üniversitelere geçişine imkan sağlayacak ve karşılıklı yer değiştirme hakkını da kapsayacak şekilde bir yönetmelik çıkarmasını talep ediyoruz” dedi.


Başlattıkları kampanyadan elde ettikleri imzaları posta yolu ile YöK’e gönderdiklerini de hatırlatan Yer “Yüksek öğretim Kurumu bu talebimizi hayata geçirirse, üniversite personeli daha huzurlu, verimli ve mutlu olarak çalışacak. Dolayısı ile kurumun konuyu bir an önce gündeme almasını ve çözüm üretmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.