Alevi Derneklerinden ibadethane açıklaması

Alevi Derneklerinden ibadethane açıklaması
 Alevi Dernekleri Platformu adına bir açıklama yapan Başkan Ali Ulu, İstanbul belediye Meclisi&’nde cemevlerinin ibadethane olmasıyla ilgili karar alıhdığına ancak oy çokluğu ile reddedilmesine tepki gösterdi.Ulu yaptığı...

 


Alevi Dernekleri Platformu adına bir açıklama yapan Başkan Ali Ulu, İstanbul belediye Meclisi&’nde cemevlerinin ibadethane olmasıyla ilgili karar alıhdığına ancak oy çokluğu ile reddedilmesine tepki gösterdi.


Ulu yaptığı açıklamada, “Bizler Yunus Emre’nin dergaha eğri odun getirmemesi gibi doğruluk peşinde olan bir toplumun üyeleriyiz. Bizler Pir Sultan Abdal’ın yoldaşı olan köpeklerin bile haram yemediği kültürden gelen bir toplumun üyeleriyiz ve kimseden hakkımız olandan fazlasını istemiyoruz. Herkesi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi gibi hak yememeye ve hakkımız olanı vermeye davet ediyoruz.” Dedi.


BİZLERİ GöRMEZDEN ELMEYİN


İzmir’de alınan kararın tüm belediyeler tarafından örnek alınmasını beklediklerini de söyleyen Ulu,  “Bizleri görmezden gelerek ret oyu veren herkese de hakkımız olanı gasp ederek haramın en büyüğüne ortak olduklarını hatırlatmak isteriz. Seçim zamanı ben Ali’yim bende Aleviyim diyenlerin seçimden sonra tekrar Muaviye gibi davranmalarını sadece bizler değil 80 milyon insan görüyor. Tekrar ifade etmek gerekirse merkezi ve yerel yönetimlerden beklediğimiz; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay’ın kararlarına uymalarıdır. Alevi toplumuna en temel vatandaşlık hakkı olan ibadet özgürlüğü hakkını vermeniz ve Cemevlerimizi ibadethane statüsüne alarak yok saymamalarıdır.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.