Sahte raporla emeklilik davası

Sahte raporla emeklilik davası
 Eskişehir 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar ile taraf avukatları katıldı.Haklarında ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik’...

 


Eskişehir 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar ile taraf avukatları katıldı.


Haklarında ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik’ suçlarından dava açılan ve aralarında bir doktorunda yer aldığı sanıkların yargılanmasına başlanıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Vergi Dairesi Başkalığının şikayeti üzerine bakanlık müfettişlerinin yaptığı soruşturma kapsamında ortaya çıkartılan sahte rapor davasında ifade veren sanıkların bazıları suçlamaları kabul ederken bir çoğu da kandırıldıklarını iddia etti.


Haklarında 114 sayfadan oluşan bir iddianame hazırlanan sanıklardan E.Ş., “Engelli raporu çıkartması karşılığında Selahattin A. isimli adlı iş takipçisi ile 5 bin lira karşılığında anlaştık.Sigortam olmadığı için bir temizlik firmasında işçi olarak gösterildim. Eskişehir Devlet Hastanesinde görevli bir doktorun heyette olduğu sırada başvurmamı istedi. Belirttiği gün hastaneye giderek heyete girdim. Ardından doktorun özel muayenehanesine giderek bir miktar para verdim” dedi.


Sanıklarda A.D.,Para  verdiğini itiraf ederek “Geçirmiş olduğum hastalıktan dolayı emekli olabilirim diye düşündüm. Bir arkadaşımın aracılığı ile belli bir ücret karşılığında iş takibi yapan isimin Osman olduğunu öğrendiğim şahısla tanıştım. Biz bu işi çözeriz ama 6 bin liraya mal olur dedi. 4 bin lira rapor almadan önce kendisine verdim. Hastaneye gidip tedavi olmamı istedi. Dediğini yaptım. Daha sonra heyete girdim ve yüzde 56 oranında engeli raporu verdiler.Raporu alıp Vergi Dairesine giderek vergi indirimi yaptırdım. Evrakları Ankara’ya gönderdik.  Parayı iş takibi yaptığı için aldığını sanıyordum. Emeklilik yazım geldiğinde bu şahsa 2 bin lira daha ödeme yaptım. Daha sonra emekliliğimin iptal edildiğine dair yazı geldi. Müfettişler tarafından çağrıldım. İfadem alındı” diye konuştu.


Duruşmaya gelen sanıkların ifadelerini alna mahkeme heyeti, eksik ifadelerin tamamlanıp dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.