"Eskişehir depremine hazırlıklı olmalıyız"

“Eskişehir depremine hazırlıklı olmalıyız”
 Eskişehir Tabip Odası, Elazığ’da meydana gelen üzücü depremin ardından bir açıklama yaparak, Eskişehir’in de afetlere karşı daha hazırlı olması gerektiğini, zira Eskişehir’in depremsel faylar üzerinde olduğunu ifade...

 


Eskişehir Tabip Odası, Elazığ’da meydana gelen üzücü depremin ardından bir açıklama yaparak, Eskişehir’in de afetlere karşı daha hazırlı olması gerektiğini, zira Eskişehir’in depremsel faylar üzerinde olduğunu ifade etti.


Tabip Odası yönetiminden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Eskişehir’imizin de deprem riski altında olduğunu biliyoruz. Güçlü depremler üretecek fay hatları üstünde olduğumuzu biliyoruz. O zaman yapılması gereken bir gün olacak şiddetli bir depremin sadece doğa olayı olarak kalmasını sağlamak bir afete dönüşmesini engellemek bizim elimizde. Valilik, AFAD, UMKE, Sağlık Müdürlüğü gibi kamu kurumlarının yanında, belediyelerimizin, Meslek odalarımızın, STK’ların, muhtarların ve vatandaşlarımızın el ele vererek hazırlık yapması, ilimiz için planlama yapılması çalışmalarının başlatılması önemlidir.  Sonuç olarak planlama süreci çok değerlidir ve iyi bir hazırlık çok şeyi değiştirebilir.  Temel prensibimiz; afet krizini yönetmek değil çok daha kolay, maliyeti düşük olan “afet riskini” yönetmek olmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.